Heti Menü

Havi menü

 

 

A mi Konyhánk – Amalthea Menza

Kedves Gödöllői Waldorf Szülők!

Köszönjük bizalmatokat, hogy a 2017/18-as tanévben gyermekeitek iskolai étkeztetését az Amalthea Szövetkezetre bíztátok. Szeretnénk beszámolni róla nektek arról, hogy mi történt idén. Ez volt a 8. tanévünk a Waldorf-családban. 2010-ben napi 50 adaggal kezdtük működésünk (még Gödölye néven), és két sikeres EU-s pályázat után idén már napi 1150 adag ételt készítettünk – kizárólag Waldorf intézményekben tanuló gyermekek számára.

21 fő – rész- és teljes munkaidős – munkatárssal, napi kb. 500 km-t megtéve (Ikladtól Pilisszentlászlóig és a XVII. kerületig) teljesült a cél: valóban regionális Waldorf-konyha lettünk.

Köszönet érte Nektek és valamennyi támogatónknak!

Miért érdemes továbbra is az Amaltheát választani?

Mert :

  • Szövetkezetünk alapítói és vezetői egy része maga is waldorf szülő. Közvetlen tapasztalatból ismerjük a szülők, diákok, és intézmények sajátos szükségleteit és szokásait.
  • saját magunk készítette kenyeret és savanyúságot, salátát adunk az ebéd mellé, amely garantáltan tartósítószermentes,
  • kistermelőktől vásárolt, saját magunk által tisztított, friss zöldségeket használunk, így elkerüljük a zöldségtisztító üzemek gyakorlatát, ahol kiáztatják a zöldségeket és adalékanyaggal őrzik meg a színét – így több vitamin marad az ételeinkben,
  • friss csirke- és sertéshúst használunk, és abból is csak olyat, amelynek visszakövethető a beszerzési útvonala – ez megvéd a hatóságok által nem ellenőrizhető húsok okozta fertőzésektől,
  • bio marhahúst használunk (havonta kétszer), amely a Csenderes Biodinamikus gazdaságból származik
  • Gouda és Cheddar sajtot használunk. Utóbbi egy angliai organikus gazdaságból származik. A Gouda magasabb fehérje- és alacsonyabb zsírtartalmú sajt, teljesebb az íze (és legalább 50%-kal drágább, mint a legolcsóbb sajt)

A normál menü mellett vegetáriánus és vegán étrendet is biztosítunk, sőt: az egyes Waldorf-intézmények egyedi igényeit is kiszolgáljuk: van olyan hely, ahol mi tálalunk, van olyan, ahová csak levest szállítunk, van, ahová kiadagolva és melegen tartva kell eljuttatnunk az ételt, mert nincs konyha, és van, ahol büférendszerű étkeztetést biztosítunk.

Bízunk benne, hogy a következő tanévben is mi főzhetjünk gyermekeitek egészséges és jó minőségű ebédjét.

Kérjük nézzétek meg a munkánkról készült dokumentumfilmet:

https://www.facebook.com/186578848126250/videos/1245297595587698/

Budapest, 2018. május 31.