Az a feladatunk, hogy a gyermek környezetében olyan hatást fejtsünk ki, hogy egészen a gondolatokba és érzületekbe menően a jót, az igazat, a szépet és a bölcset utánozó lénnyé lehessen.

Rudolf Steiner

Waldorf hírsaláta 2015.02.06.

Waldorf hírsaláta

2015. 02. 06.

Kedves Szülőtársak!

Az elmúlt hetekben nem jelent meg Waldorf Hírsaláta, de most ez sikerülni fog, és az eddig ki nem küldött híreket, jó kezdeményezéseket is megkapjátok. Várjuk visszajelzéseiteket, hogy a legjobb és legváltozatosabb hírsaláta kerüljön elétek a péntek délutáni munkaidőben..

Hírek az iskola honlapjáról

Felnőtt farsang:

Sok-sok éve hagyomány, hogy a farsangi időszakban a felnőtteknek is rendezünk mulatságot. Idén is nagy szeretettel várjuk minden kedves régi és jelenlegi szülőtársunkat, tanárainkat és óvodapedagógusainkat FEBRUÁR 6-án, PÉNTEKEN este 19:00 órától, iskolánk EURITMIA termében!

http://waldorf-godollo.hu/felnott-farsang-2015/

********************

Szadai nyílt nap:

Nyílt nap a szadai Waldorf óvodában, február 7-én. Részletek itt!

********************

Új elsős osztálytanító:

Bemutatkozik a leendő elsős osztálytanító, Richter Bea, 2015.02.09. 18.00 – a program többi részlete itt olvasható.

**************

Büszkeségünk: 

Idén is kiválóan szerepelt népi énekes együttesünk egy lengyelországi fesztiválon, amihez gratulálunk a diákoknak és tanáraiknak, Jelinek Eszternek és Tápai Dórának. A részletekről itt lehet olvasni, gyönyörködni:

További érdekes hírek, információk, programok, lehetőségek:

www.waldorf-godollo.hu

És az iskolánkhoz kötődő

https://www.facebook.com/WaldorfGodollo

Fészkehagyók – hírvivők

Szülőtársunktól és óvodapedagógus szakembertől, Gfellner Csillától kaptunk két anyagot, mintegy megerősítéseként a Waldorf-pedagógia iránti elköteleződésnek, pozitív hatásába vetett bizalomnak:

Egy értékes írás az ELTE egy “Waldorfos” egyetemista diákjától, Molnár Blankától:

Az iskolai nevelés szerepe… Molnár Blanka

Blanka az ELTE Humánökológia MA I. évfolyam hallgatója, a tantárgya, amire írta ezt a dolgozatot:  Környezet és etika

Címe: Mélyökológia a Waldorf-pedagógiában? Az iskolai nevelés szerepe az önmagunkhoz és a természethez való viszonyunk formálásában.

A másik fiatal waldorf -diákból lett felnőttel készült egy riport szintúgy egy “Waldorfos” Sólyom ösztöndíjas fiatalról, Holczer Angéláról.

itt lehet olvasni:

http://tehetseg.hu/interjuk/betoncsontvazak-helyett-foldkupac

Fogyatékkal élő gyereket nevelők: 

A JÓL-LÉT Alapítvány fogyatékos gyermeket nevelő női résztvevőket keres fókuszcsoportos beszélgetéshez. A beszélgetés február 9. hétfő délelőtt lesz Gödöllőn a Palánta Családi Napköziben, részletek a csatolt meghívóban. A JÓL-LÉT Alapítvány és a Motiváció Alapítvány országos tapasztalatokat összegző felmérést készít a fogyatékos gyermeket nevelő nők körében a munkavállalást befolyásoló tényezőkről, ennek keretében vizsgálják a munkaerő-piaci tapasztalatokat, lehetőségeket, a családi munkamegosztást, a kiegészítő szolgáltatások elérhetőségét, kimutatva a gyermekek fogyatékossági csoportjai és az országon belüli területi sajátosságokat, tendenciákat. A kutatás eredményeinek széleskörű bemutatása a program egyik célja, hiszen a sérült gyermeket nevelő nők munkaerő-piaci részvétele alacsony szintű, ugyanakkor ennek részleteiről jelenleg nem állnak rendelkezésre átfogó adatok. A kutatási eredmények alapján kidolgozott munkaerő-piaci szolgáltatást a NÓRA-HÁLÓZAT (www.norahalo.hu) és a MOTIVÁCIÓ Alapítvány partnerszervezetei számára átadják, így az ország minden nagyvárosában elérhetővé válik a fogyatékos gyermeket nevelő nők számára. Bővebb információ: http://jol-let.com/projektek/aktualis-projektek/nora-tamaszpont/

Kérjük, továbbítsátok a meghívót érintett ismerőseiteknek!

 

Egyéb hírek, felajánlások szülőtársainktól: 

Alma eladó

Idared alma vegyszermentes 170ft/kg áron eladó, Szarvas Mónika 70-417-4233

*****************

Családi házat bérelnének:

Kolléganőm kiadó családi házat keres Gödöllőn. Két szoba nappalis vagy három szobás lenne megfelelő. Megbízható leinformálható család. Két felnőtt lány és édesapjuk hosszú távra szeretnének bérelni.
Ha tudtok benne segíteni, kérlek értesítsétek.
Köszönöm,
Koncz Andrea
Sissifagyizo@gmail.com

*****************

Álláshirdetés: 

A gödöllői Sissi Fagyizóba keresek bentre olyan valakit aki sokat akar és tud dolgozni. Hétvégén is szükséges.  Kreatív, esetleg sütésben járatos. Ügyes kezű.

Speciális végzettség nem szükséges, minden megtanulható a kollégáktól. De ha ügyes cukrász az illető, az előnyt jelenthet:)
Köszönöm,
Koncz Andrea
Sissifagyizo@gmail.com

Impresszum:

Gödöllői Waldorf Hírsaláta
Szerkesztette: Fülöp Hajnalka hfulop@gmail.com

Sugalmazó,inspirátor:Kecskés Judit

Küldhettek híreket, eseményeket!

Következő szám megjelenése:  2015. február 13.