Az a feladatunk, hogy a gyermek környezetében olyan hatást fejtsünk ki, hogy egészen a gondolatokba és érzületekbe menően a jót, az igazat, a szépet és a bölcset utánozó lénnyé lehessen.

Rudolf Steiner

Tanévnyitó

„Nem az a feladatunk, hogy a felnövekvő generációnak meggyőződéseket közvetítsünk. Hozzá kell segítenünk, hogy a saját felfogóképességét használja. Tanuljon meg saját szemével nézni a világban.
A mi vélekedéseink és meggyőződéseink csak a mi számunkra érvényesek. Az ifjúság elé tárjuk őket, hogy azt mondjuk: így látjuk mi a világot. Nézzétek most már meg ti is, milyennek mutatja magát nektek.
Képességeket ébresszünk fel, és ne meggyőződéseket közvetítsünk. Ne a mi igazságainkban higgyen az ifjúság, hanem a mi személyiségünkben. Azt vegyék észre a felnövekvők, hogy mi keresők vagyunk. És őket is a keresők útjára kell vezetnünk.”

(Rudolf Steiner)

Kedves régi és új Diákjaink, kedves Szülők!

Az új tanévet ünnepélyesen 2016. augusztus 31-én, szerdán 17.00 órakor nyitjuk meg az iskola udvarán, majd szeptember 1-én, csütörtökön szeretettel várjuk diákjainkat az első tanítási napon!

Addig is kívánunk mindenkinek további jó pihenést, mindeközben jó munkát az osztálytermek felújításához és nem utolsó sorban sok élményt, örömöt a 2016/17-es tanévben!

Az iskolánkban hagyományos Tanévnyitóról bővebben itt lehet olvasni:

http://waldorf-godollo.hu/iskola/unnepeink/