Az a feladatunk, hogy a gyermek környezetében olyan hatást fejtsünk ki, hogy egészen a gondolatokba és érzületekbe menően a jót, az igazat, a szépet és a bölcset utánozó lénnyé lehessen.

Rudolf Steiner

INSWaP Nemzetközi Waldorf-szülői konferencia

Idén nyolcadik alkalommal kerül megrendezésre az International Network for Steiner Waldorf Parents (INSWaP) nemzetközi Waldorf-szülői konferencia, ez alkalommal Bécsben, október 10-12-ig. Magyarország tavalyi évtől kezdve képviselteti magát. A résztvevők között tavaly Rigában ott volt Skarka Cecília szülőtársunk is, aki a tavalyi adventi Dióhéjba írt egy cikket élményeiről “Nem vagyunk egyedül” címmel. A Mihály napi számunkba is írt Cili egy kedves beharangozót az idei konferenciáról:

“INSWAP-találkozó

Ahogy arról már a tavaly őszi számunkban beszámoltunk, a Waldorf szülők nemzetközi hálózata, az INSWAP (International Network of Steiner Waldorf Parents) idei találkozóját a szomszédos Ausztriában tartja, 2014. október 10-12. között. A szervező bécsi és schönaui iskolák változatos programokkal, érdekes témákkal készülnek, úgymint a Waldorf szülői szervezetek helyzetének és a résztvevő országok szülői együttműködésének áttekintése, vagy a szülők szerepe a Waldorf közösségben és a Waldorf mozgalom fejlődésében a XXI. században. Emellett megismerkedhetünk az osztrák vidéki élettel, hagyományos életmóddal és kultúrával is – és mindenek előtt sok-sok csodálatos waldorfos szülővel a világ minden tájáról. A gyermekekkel érkezőknek a konferencia alatt gyerekfelügyeletet, illetve különféle programokat biztosítanak. Bővebb információ a http://waldorfparents.net címen található, ahol az érdeklődők az INSWAP hírlevelére is feliratkozhatnak. A konferenciára a jelentkezési határidő: szeptember 30.

A jelentkezési lap, a program és a legutóbbi hírlevelek letölthetők az alábbi képekre vagy a linkekre kattintva:

Registration form INSWaP 2014 correct PROGRAMME INSWaP AUSTRIA 10-12 oct 2014 correct Newsletter n.2 INSWaP 2014_Registration Form INSWaP