Az a feladatunk, hogy a gyermek környezetében olyan hatást fejtsünk ki, hogy egészen a gondolatokba és érzületekbe menően a jót, az igazat, a szépet és a bölcset utánozó lénnyé lehessen.

Rudolf Steiner

Elsős hívogató
Hogyan működik a Waldorf-iskola

Az Elsős hívogató programsorozatunk záró előadására 2013. április 17-én, este 6 órakor kerül sor, melynek témája: „Hogyan működik a Waldorf-iskola? – szülők helye és szerepe”. Az est házigazdája Tóth Piroska,
az 1. osztály tanítója lesz, aki nem csak pedagógusként, hanem gyakorló waldorf szülőként is nagy tapasztalattal rendelkezik.

A szülők igénye és akarata hívta életre iskolánkat éppúgy, mint valamennyi Waldorf iskolát szerte a világon. Támogató jelenlétük, segítségük nélkül elképzelhetetlen lenne a mindennapi működés. Hitüknek, elkötelezettségüknek, önzetlen munkájuknak köszönhető, hogy iskolánk az ország egyik legidősebb Waldorf iskolájaként közel 21 éves múltra tekinthet vissza és további erős összefogásra van szükség az előttünk álló kihívásokkal való megbirkózáshoz.

Hogy mit is jelent ez a gyakorlatban, ebbe enged bepillantást az elkövetkező előadással egybekötötött beszélgetés. Addig is az érdeklődők szíves figyelmébe ajánljuk honlapunkon A szülők szerepe című írásunkat.

Ezen az estén már örömmel üdvözölhetjük közöttünk a felvételt nyert leendő elsős gyermekek szüleit is! Most is jelen lesz a leendő első osztály tanítója: Kovács Klaudia.

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt, régi és új szülőtársainkat!

 

ELŐADÁS ALATT SZÍVESEN VIGYÁZUNK A VENDÉGEK GYERMEKEIRE!

 

 

GW-Elsős-Hívogató_2013.04.17