Az a feladatunk, hogy a gyermek környezetében olyan hatást fejtsünk ki, hogy egészen a gondolatokba és érzületekbe menően a jót, az igazat, a szépet és a bölcset utánozó lénnyé lehessen.

Rudolf Steiner

Egyesületi Hírlevél-részlet 2013/1, 2013. május 6.

Helyzetjelentés az épületkeresésről (Egyesület).

„Miért kell döntenünk?”, „Miért maradjunk?”, „Miért menjünk?”, ezen kérdések indításával olvashattok a témában egy bővebb levélben, az 1. sz. mellékletben. Részlet a levélből:

„Az április 30-i közgyűlés eldöntötte, hogy megbízást adunk az építési tervek elkészítésére. Az építési tervvel egy időben készülnek a kivitelezői tervek is, illetve az épület tulajdonosával is továbbtárgyalunk. Az engedélyező hatóságokkal már leegyeztettük a feltételeket és megerősítő jelzéseket kaptunk. A közgyűlési határozat nem azt jelenti, hogy már eldöntöttük a költözést, erről egy következő közgyűlésen kívánunk még dönteni. A tervek készítésére vonatkozó megbízás lehetőséget ad arra, hogy akár az új helyen kezdhessünk szeptemberben.”

Konkrét kérések a levélből kiemelve:

„Amennyiben valaki a kivitelezésben tud megbízható, kedvező vállalkozói ajánlatot pluszban hozni, vagy szakipari munkák elvégzését vállalni, kérjük, napokon belül jelentkezzen.”

„Egyben ezúton kérünk benneteket, hogy gondolkozzatok, ha van kapcsolatotok, ötletetek, hogyan tudunk más, külső támogatókat is megkeresni, jelezzétek felénk. „

Továbbá:

„Május hónapban, mint korábban írtuk, tervezünk közgyűlést összehívni. Ekkor már el kell döntenünk, hogy kell-e, tudunk-e szeptemberben költözni:

  • írjunk-e alá szerződést a tulajdonossal, vállaljuk ezzel a foglaló kifizetését,
  • elkezdjük-e valóban az építkezést,
  • mennyi kölcsönt kell felvenni, milyen fedezeti konstrukcióval.”

(A mellékelt levél három oldalas, jó olvasást!)

1. hirlevel 1. sz. melléklet épületkeresés