Az a feladatunk, hogy a gyermek környezetében olyan hatást fejtsünk ki, hogy egészen a gondolatokba és érzületekbe menően a jót, az igazat, a szépet és a bölcset utánozó lénnyé lehessen.

Rudolf Steiner

A SOPHIANUM szolgáltatásai, programjai

Kedves Barátaink!

A SOPHIANUM ANTROPOZÓFIAI KÖZPONT bezárása után szeretnénk hírt adni arról, hogy a Sophianum által nyújtott orvosi-terápiás és egyéb szolgáltatások most hol/hogyan érhetőek el.

dr. Papp Szidónia antropozófus belgyógyász:
telefon: 0620 485 67 24
e-mail: info@doktorszidi.com
web: www.doktorszidi.com

dr. Trásy Gábor antropozófus orvos, gyermekorvos
telefon: 0620 958 99 89
bemutatkozás ezen a linken

az Aurum Gyógyművészeti Terapeutikum tájékoztatóját ezen a linken olvashatják.

Bakony Rita gyógyeuritmia és Pressel Masszázs
előzetes bejelentkezéssel: 0620 775 09 42
Budapest, Szentendre, Tinnye

Sárközy Ágota Pressel masszázs
előzetes bejelentkezéssel: 0620 775 08 69
Budapest

A Sophianumban forgalmazott termékeket a Bionivo Webshopban találhatják. A kínálat folyamatosan bővül és tervezzük a könyveket, valamint az előadások hanganyagát is elérhetővé tenni.

A SOPHIANUM PROGRAMAJÁNLATA:

Nyári rekreációs program Waldorf-tanároknak a szegedi Napsugaras Házban

A kifejezetten Waldorf-tanárok számára kidolgozott rekreációs program célja, hogy a hivatás gyakorlása során kialakuló fáradtságot, feszültséget feloldja, a résztvevők testi, lelki és szellemi feltöltődését elősegítse, a tevékeny pihenés során teljesítőképességüket helyreállítsa. Középpontban a szakmai önéletrajz feldolgozása, valamint a hivatás, a személyes életcélok és lehetőségek átgondolása és harmóniába hozása áll.
Időpontok: 2019. július 4-5-6. vagy 2019. augusztus 6-7-8.
A kurzust Mesterházy Mária és Sárközy Ágota vezeti.
Regisztráció, érdeklődés: 2019. május 15-ig a waldorf.identitas@gmail.com címen. További infok ezen a linken olvashatóak.

A X. Biográfiai Világkonferenciát egy kétnapos, minden érdeklődő számára nyitott “Preludium” fogja megelőzni a Biográfiai Alapképzés résztvevőinek szervezésében június 24 és 25-én. A programról  egyelőre csak angol és német tájékoztató érhető el a Konferencia honlapján, de szeretnénk időben hírt adni a képzés szakmai vezetőjének, Josien de Vries-nek május 2-án, csütörtökön 18:00-kor kezdődő előadásáról, melynek címe “Biográfiai Munka & Waldorf Pedagógia“. Az előadást június 25-én egész napos műhelymunka keretében dolgozzuk fel. Várjuk szeretettel elsősorban azokat, akiket a következő Biográfiai Alapképzés érdekelhet (várható indulás 2020 ősze).
Helyszín és további infók a következő hírlevélben.

Sárközy Ágota
sarkozy.agota@sophianum.eu

Tóthfalusi Anna
at@tesuji.eu

 

További információ az alábbi linkeken (pdf) olvasható: