Az a feladatunk, hogy a gyermek környezetében olyan hatást fejtsünk ki, hogy egészen a gondolatokba és érzületekbe menően a jót, az igazat, a szépet és a bölcset utánozó lénnyé lehessen.

Rudolf Steiner

Hírlevél 2018.02.12.

HÍRLEVÉL
2018.02.12.

Ezúton jelentkezünk újra heti rendszerességű hírlevelünkkel,
fogadjátok szeretettel, olvassátok figyelemmel!

LEVELÜNK TARTALMA

PROGRAMJAINK

  • Szülői estek
  • ÉPÜLET munkacsoport – pénzügyi konzultáció
  • FÓRUM a gödöllői óvodában

HÍREINK

  • Köszönet az iskolai farsangért!
  • Visszatekintés a felnőtt farsangra
  • Szaktanárokat keresünk!
  • Könyv-kuckó (könyvtár)
  • Fejlesztési alap az iskolában – február 28.!
  • Síszünet

ELŐRE- és KITEKINTŐ

  • SZÉK találkozó
  • Tizenkettedikes színdarab a Reggimiben
  • Waldorf Szülők Országos Találkozója – jelentkezési határidő!
  • ENSWaP – Digitális valóság a Waldorf iskolában
  • Waldorf100 projekt – biográfia munka, folytatás
  • Gödöllői Klíma-klub – Holnap c. film

SZÜLŐI APRÓ

  • Póder család hirdetése (zongora, albérlet, telek)
  • Gyermekfelügyelet, angol korrepetálás

PROGRAMJAINK – részletesen

Szülői estek
Holnap, február 13-án 17:30 órakor szülői estet tart a 4. osztály; szerdán, február 14-én 18:00 órakor pedig a 3. osztály.

ÉPÜLET munkacsoport – pénzügyi konzultáció
Múlt héten (február 7-én) rendkívüli hírlevélben adtunk tájékoztatást az ÉPÜLET munkacsoport munkájának köszönhető legfrissebb fejleményekről az iskolaépülettel kapcsolatban.
http://waldorf-godollo.hu/hirlevelek/egyesuleti-hirlevelek/
Ebben a levélben e hét szerdájára, február 14-én 16.00 órára a pénzügyi háttérrel kapcsolatos konzultációt hirdettünk, melyen vendégünk lesz Benyó Sándor a Kékvölgy Waldorf iskolából, hogy bemutassa a Waldorf Ingatlan Alap kezdeményezést. Az ülés nyitott minden érdeklődő számára!

FÓRUM a gödöllői óvodában
Az érdeklődő családoknak tart fórumot Balog Lehel leendő elsős osztálytanítónk február 14-én, szerdán 18:00 órakor a gödöllői óvodában.

HÍREINK – részletesen

Köszönet az iskolai farsangért!
Örömteli hagyományunknak teszünk eleget és szeretnénk köszönetet mondani hatodikos diákjainknak a színvonalas iskolai farsang megrendezéséért, tanítójuknak és a szülőknek pedig a segítségnyújtásért! Mindig nagy megmérettetés ez a mindenkori hatodikosok számára és bátran mondhatjuk, hogy ügyesen kiállták most is a próbát!
A kedves jelmezes előadások fotói már megtekinthetők honlapunkon is, köszönjük Bodrogi Lilla szülőtársunknak!
P1500149

Visszatekintés a felnőtt farsangra
Ugyancsak örömmel mondhatjuk, hogy a Felnőtt farsang is jól sikerült! Bár a tavalyihoz képest kevesebben jöttetek el, de a szervező hatodik osztály lelkes csapatával együtt azért voltunk sokan, és nagy meglepetésünkre most is több régi diákunkat (sőt szülőtársunkat:-) is vendégül láthattuk! Akik ott voltunk, nagyon jól éreztük magunkat és csak remélni tudjuk, hogy a jövőben ugyanígy folytathatjuk tovább! Szeretnénk köszönetet mondani az éjszakába nyúló tánchoz nyújtott színes zenei összeállításért DJ Tomboyy-nak, azaz Lippner Tamásnak, a hangosító berendezésért Sándor bácsi gondnok-munkatársunknak, a hatodikos szülőknek a vidám jelenetekért, tanárainknak pedig a tréfás vetélkedőért!
Ha készültek jó fotók, megköszönjük, ha elkülditek Skoda Mercinek a mercedesz.skoda@gmail.com címre!

Szaktanárokat keresünk!
Iskolánkban keresünk angol, ének-zene és hangszeres tanárokat, ezért szeretnénk kérni Benneteket, ha ismertek olyanokat, akiket érdekelhet és el tudjátok képzelni őket nálunk, osszátok meg velük a hirdetést!
A honlapunkon közzétett hirdetésen túl Fodor Miklós hirtelen bekövetkezett munkahelyváltása miatt keresünk még lelkes diákjaink mellé foci, furulya- és fuvola tanárt is! Mindamellett, hogy a VTK is igyekszik új tanárt (ill. tanárokat) találni, köszönettel fogadjuk, ha ajánlotok megfelelő személyeket!

Angol, ének és hangszeres tanárokat keresünk!

Könyv-kuckó (könyvtár)
Tari Heni más jellegű elfoglaltsága miatt ezentúl az iskolai könyvtár keddenként zárva tart. Hétfőn és szerdán délután viszont továbbra is szeretettel várja az érdeklődőket!
Örömmel fogadjuk további szülők jelentkezését, hogy kedden, csütörtökön, és pénteken is nyitva lehessen a könyvtár délutánonként!

Fejlesztési alap az iskolában – február 28.!
Emlékeztetőül szeretnénk újra felhívni figyelmeteket, hogy a 2017/18-as tanévre az iskolai fejlesztési alap – 15.000 Ft/család – befizetési határideje 2018. február 28.!
Utalási kisokos, jelszó: GW2015
http://waldorf-godollo.hu/utalasi-kisokos/

Továbbra is köszönettel fogadjuk, ha lehetőségetek van nagyobb összeg befizetésére és ezzel segítitek a befizetést azoknak a családoknak, akiknek nehézséget okoz ennek az összegnek az előteremtése. Egyúttal szeretnénk emlékeztetni mindazokat, akik örülnének segítségnek, hogy február 15-ig jelezzék ezt az egyesulet@waldorfgodollo.hu email címre!

Síszünet
Mindhárom intézményünkben a jövő héten, február 19-23-ig síszünetet tartunk!

ELŐRE- és KITEKINTŐ – részletesen

SZÉK találkozó
A jövő héten a síszünetben, február 23-án, pénteken 17:00 órakor folytatja munkáját az egyre aktívabb munkacsoport, csaknem minden osztályt és az óvodát is képviselve sok lelkes szülővel! Az ülések nyitottak minden érdeklődő számára, jó szívvel fogadnak további csatlakozni szándékozókat!

Tizenkettedikes színdarab a Reggimiben
A Regionális Gimnáziumban a 12.a osztály is bemutatja a Waldorf-tanulmányokat lezáró nagy színdarabját, Molnár Ferenc Liliom c. művét adják elő február 13-14-én és 16-17-én, szeretettel várnak mindenkit 14 éves kortól!

Tizenkettedikes színdarab Regionális Gimnázium

Waldorf Szülők Országos Találkozója – jelentkezési határidő!
Február 20-ig lehet jelentkezni a Magyar Waldorf Szülők Országos Találkozójára, amit 2018. március 2-3–án rendeznek meg a nemesvámosi Fehérlófia Waldorf Iskolában!
Tanáraink és szülői körünkből többen is tervezik, hogy részt vesznek az eseményen, honlapunkon megtaláltok minden fontos információt, de személyesen szívesen ad bővebb felvilágosítást Skarka Cili is
(tel.: 30 438 1351, email: skarka.cecilia@gmail.com).

Waldorf Szülők Találkozója

ENSWaP – Digitális valóság a Waldorf iskolában
Továbbra is ajánljuk figyelmetekbe a Waldorf Szülők nemzetközi konferenciáját is, mely nagyon égető, mindannyiunkat foglalkoztató témával foglalkozik ezúttal is!
Időpont: 2018. április 13-15.
Helyszín: Bologna, Olaszország
Részletek: http://enswap.org/conferences/2018-bologna/
A konferencia angol nyelven zajlik!
További információk honlapunkon:

ENSWaP konferencia Bolognaban

Waldorf100 projekt – biográfia munka, folytatás
Január 19-20-án lezajlott a Waldorf-pedagógia megújítását célzó Waldorf100 projekt első programja, a magyarországi Waldorf-mozgalom biográfiájának feldolgozása. A munkáról röviden beszámoltak a projektvezetők ill. tájékoztatást adnak a folytatásról (következő alkalom február 24., Közép-budai Waldorf iskola), amiről szeretnénk tájékoztatni Benneteket abban a reményben, hogy van olyan köztetek, aki szeretne bekapcsolódni:

Meghívó a Waldorf-pedagógia megújítása projekt folytatására

Gödöllői Klíma-klub – Holnap c. film
Február 14-én (szerdán) mutatják be a Gödöllői Klíma-klubban a már korábban meghirdetett „ A holnap, avagy tegyünk konkrét lépéseket a fenntartható jövő felé” c. filmet 18:00 órakor, szeretettel várnak minden érdeklődőt a vetítést követő beszélgetésre is! A helyszín a Gödöllői Civil Házban lesz (Szabadság u. 23.), az alkalomhoz létrehoztak egy Facebook-eseményt is: https://www.facebook.com/events/662846504104761
A vetítésen való részvétel ingyenes, de a hely befogadóképessége miatt kérik előzetesen regisztrálni az alábbi linken:
https://goo.gl/forms/rMcIk1fGyOiWo5Sh2

SZÜLŐI APRÓ – részletesen

Póder család hirdetése (zongora, albérlet, telek)
Eladó zongora
Költözködés miatt olcsón eladnánk családi kedvenc Lauberger páncéltőkés zongoránkat. Kezdőknek gyakorlásra kiváló darab.
Tel.: 06 20 9252694
Albérletet keresünk!
Olcsó bútorozatlan albérletet keresünk Gödöllőn, kb. egy évre építkezés miatt, min. 70 négyzetméterest.
Tel.: 06 20 432 1119
Építési telket keresünk!
Telket keresünk építkezéshez Gödöllőn min 800 nm-t, lehetőleg jó közlekedéssel.
Tel.: 06 20 432 1119

Gyermekfelügyelet, angol korrepetálás
Gyakorlott, gyerekszerető tizenegyedikes gimnazista lány vagyok, szabadidőmben szívesen vigyázok gyerekekre, illetve angol korrepetálást is vállalok Gödöllőn és környékén.
Keressetek bátran:
e-mail: harmatijazmin712@gmail.com
telefon: +36202223641
vagy anyukámnál: Balla Vera +36702756641
Harmati Jázmin, volt gödöllői diák

Továbbra is várunk – legkésőbb hétfőnként reggel 8 óráig – hírlevelünk végén a SZÜLŐI APRÓ rovatban olyan hirdetnivalókat, mellyel segítitek közösségünket ill. ha mi tudunk segíteni a széleskörű megosztással!
(Kecskés Judit, tel.: 20 339 8594, email: kecskesj@waldorfgodollo.hu)!

A síszünetben jó pihenést kívánunk Mindnyájatoknak,
amennyiben rendkívüli hír nem indokolja,
hírlevelünkkel a szünet utáni első tanítási napon,
február 26-án jelentkezünk legközelebb!