Az a feladatunk, hogy a gyermek környezetében olyan hatást fejtsünk ki, hogy egészen a gondolatokba és érzületekbe menően a jót, az igazat, a szépet és a bölcset utánozó lénnyé lehessen.

Rudolf Steiner

Hírlevél 2015.03.09.

GWI_hírlevél_fejléc

HÍRLEVÉL

2015.03.09.

 

Fogadjátok szeretettel e heti hírlevelünket híreinkkel, programjainkkal!

LEVELÜNK TARTALMA:

PROGRAMOK

  • Szülői estek
  • Elsős hívogató
  • Óvodás hívogató
  • Ebédbefizetés
  • Március 15-i megemlékezés
  • Nyílt délelőtt a szadai óvodában

HÍREK

  • Tavaszi munkálatok – még várjuk a jelentkezőket!
  • A szervezetfejlesztési folyamat folytatódik

KITEKINTŐ

  • Waldorf-kutatók napja

 

PROGRAMJAINK

Szülői estek:

Ezen a héten szülői est lesz március 9-én, hétfőn a 3. osztályban, március 11-én, szerdán pedig a 8. osztályban.

Elsős hívogató 

Folytatódik Elsős hívogató programsorozatunk március 9-én, hétfőn “A művészeti nevelés fontossága” c. előadással Horváth Györgyi euritmia tanár, gyógyeuritmista és Kőhalmi Ákos osztálytanító, rajz-festés tanárok közreműködésével.

http://waldorf-godollo.hu/elsos-hivogato-2015/

Óvodás hívogató 

Március 10-én, kedden végéhez érkezik az óvodai programsorozat a “Határtalan szabadság és szoros határok” előadás második részével a gödöllői Waldorf-óvodában.

http://waldorf-godollo.hu/a-godolloi-waldorf-ovoda-bemutatkozo-programsorozata/

Ebédbefizetés 

2015. március 11-én (szerdán), helye az emeleti gazdasági iroda. Az írásbeli megrendelések végső leadási határideje 03.13. (péntek),  a pótbefizetés 03.16. /hétfő/.

Banki átutalással a  11784009-20210847 bankszámlaszámra várjuk legkésőbb szintén március 16-ig az ebédpénzeket!

További részletek a honlapon, ahol közzétettük a következő aktuális megrendelő lapot is: http://waldorf-godollo.hu/iskola/iskolai-elet/ebed/

Szeretnénk emlékeztetni Benneteket arra, hogy hiányzás esetében ebédet lemondani (vagy rendkívüli esetben rendelni) minden nap reggel 8:30-ig lehet Haffner Andinál SMS-ben a 30 248 7364-es telefonszámon. Csak azokat az ebédeket tekintjük lemondottnak, amelyekrő SMS-ben értesítést kapunk!

Március 15-i megemlékezés

Iskolánkban március 13-án, a nagyszünetben emlékezünk meg diákjainkkal az 1848/49-es forradalom és szabadságharc évfordulójáról.

Nyílt délelőtt a Meseházban!

Március 14-én szombaton 9 órától nyílt délelőtt lesz a szadai Waldorf óvodában, minden érdeklődőt szeretettel várnak!

http://www.szadaimesehazovi-waldorf.hu/

HÍREK

Tavaszi munkálatok – még várjuk a jelentkezőket! 

Örömmel látjuk, hogy bővült a jelentkezők száma a Vizy Miklós gondnokunk által közzétett feladatlistán, de még mindig sok munka vár gazdára! A feladatok részletes kiírása megtalálható iskolánk bejáratánál, és közzétettük a február 23-i  hírlevelünkben (jelszó: GW2015).

Iskolánk megszépítésének, rendbetételének elsődleges célja, hogy gyermekeink rendezett, szép környezetben tölthessék mindennapjaikat. Ezen túl – amit szintén hírül adtunk már korábbi levelünkben – tavasszal nagyszabású programra készülünk: az Országos Kertészeti, Kisállat Kiállításra és Vásárra (május 16.-17.), mely szintén indokoltá teszi az iskolánk szellemiségéhez méltó környezet kialakítását.

Kérünk Benneteket, gondoljátok át újra, hogy az előttünk álló feladatok közül miben tudnátok részt vállalni! Szívből reméljük, hogy a ránk jellemző lendülettel, összefogással a tervezett munkákat sikerül elvégeznünk!

Szervezetfejlesztés

A novemberi közgyűlésen elindított szervezetfejlesztési folyamat első lépéseként Nagy Tibor szülőtársunk 37 interjút készített el, az interjúk 23 kérdésből álltak. Az interjúalanyok kiválasztásánál azt tartottuk szem előtt, hogy mindenféle hozzáállás, nézőpont minél inkább megjelenjen a válaszokban. Az interjúkon elhangzottakból Tibor egy olyan anyagot állított össze, amely név nélkül, témakörönként, minden választ tartalmaz. Az interjúalanyok külön megkapják a héten ezt az összeállítást, a többiek számára pedig holnaptól elérhető az egyesületi irodában, Juhos Krisztánál.

Az elkészült anyag egy olyan első összesítés, amely minden egyes elhangzott választ tartalmaz. A VTK és a vezetőség Tibor segítségével elkezdte az anyag feldolgozását az elmúlt hetekben, de még nagyon hosszú folyamat áll előttünk. Egyelőre annak előkészítése zajlik, hogyan tudjuk majd a későbbiekben közösségünk minél több tagját bevonni abba a közös munkába, melynek során reményeink szerint a jelenlegi helyzet alapos felmérését és megismerését követően megpróbálunk együtt fejlődni, és az iskola és a közösség számára legjobb úton továbbmenni.

Köszönjük az interjúalanyoknak, hogy véleményeikkel, meglátásaikkal hozzájárultak a helyzetkép elkészítéséhez! Bízunk benne, hogy a kezdeti lépések után a folyamat további állomásain is minél többetekkel fogunk majd találkozni, együtt gondolkodni és dolgozni! Bízunk abban is, hogy minél többen érdeklődéssel, más vélemények befogadására nyitottan, fejlődésre készen olvassátok majd az összegyűjtött válaszokat! Kérjük, mindenki úgy kezelje, hogy ez még nem egy feldolgozott anyag, csak egy első körkép – terveink szerint még sokat és hosszan fogunk együtt dolgozni ezekkel a gondolatokkal, véleményekkel, és az ebből adódó feladatokkal!

KITEKINTŐ 

Waldorf-kutatók napja

Ezen a héten szombaton, március 14-én kerül sor a már jóideje beharangozott izgalmas rendezvényre, a Waldorf-kutatók napjára az Óbudai Waldorf iskolában, jó szívvel ajánljuk szülőknek, tanároknak egyaránt!

http://waldorf-godollo.hu/waldorf-kutatok-napja/