Az a feladatunk, hogy a gyermek környezetében olyan hatást fejtsünk ki, hogy egészen a gondolatokba és érzületekbe menően a jót, az igazat, a szépet és a bölcset utánozó lénnyé lehessen.

Rudolf Steiner

EBÉDDEL, iskolai előkészületekkel, takarítással kapcsolatos információk

Kedves Szülők!

Hétfői hírlevelünkben ígértük, hogy külön levélben fordulunk Hozzátok az ebéddel kapcsolatban, amiről ezúton küldjük a tájékoztatást. Levelünk végén még a takarítással és az évnyitóra való előkészületekkel kapcsolatban is szeretnénk néhány dologra felhívni figyelmeteket.

EBÉD – ÁR, RENDELÉS

Szeptembertől az AMALTHEA Szövetkezet ismét emelte az ebéd árát, így az iskolának a húsos és vega menüért 870 Ft-t, a minden mentes (reform nevű menüért pedig 1020 Ft-t kell fizetnie.

Az iskola azonban idén is átvállal ebből a költségből, így végül számotokra az ebéd ára egyelőre marad, így továbbra is 700 Ft –ba kerül majd egy normál iskolai menü.
Azok a gyermekek, akik gluténérzékenyek és erről orvosi igazolással is rendelkeznek továbbra is igényelhetik a Dr. SÉF néven készült menüt, melynek eredeti ára átlagba 1500 Ft/nap, aminek az iskola az idén a felét állja, így ez is 700 Ft-ba kerül majd. A reform menüt viszont nem támogatja az iskola, így ennek ára az eredeti 1020 Ft lesz.

Az ebéd árából további kedvezményt azok a családok kérhetnek, akiknek a hozzájárulás fizetése is nehézséget okoz, tehát nem tudták vállalni a gyerekenkénti 19 600 Ft-t. Így ők szociális alapon kérvényezhetik az 500 Ft-os extra kedvezményes ebédet. Kérjük az erre vonatkozó igényt személyesen jelezni Mincsik Krisztánál szeptember 5-ig!
A kedvezmények októbertől kerülnek fel az új összegként a digitmenza felületére és ekkor írjuk jóvá a szeptemberi különbözeteket is. Ezért szeptemberre mindenkinek a 700 Ft alapár szerepel majd a díjbekérőjén!
Természetesen az 50%-os kedvezmény a 3 vagy többgyermekes családoknál automatikusan beállításra kerül!

EBÉDIGÉNYLÉS menete

Az az alábbiakban részletesen leírtuk az új családok számára az ebédigénylés menetét, természetesen ezeket a lépéseket a régieknek már nem kell végigcsinálniuk, a korábban használt jelszóval léphetnek be a rendszerbe, ahogy szoktak. Ha valaki elfelejtette jelszavát, akkor újat kell kérni.

A szeptemberi menüt honlapunkon a szokásos helyen találjátok, a képre kattintva megjelenik jól olvasható formában:

Ebéd

  1. Regisztráció: http://digitmenza.hu/godollo
    A megjelent felület felső sorában a regisztrációra kell lépni.
  2. A gyermek OM azonosítóját kell beírni (11 jegyű szám, 7-tel kezdődik; rajta van a diákigazolványon és a bizonyítvány hátoldalán is, (ha nem találjátok Fóris Orsolya iskolatitkárt hívjátok), majd a kis nyílra kell kattintani.
  3. E-mail cím megadása, melyre megérkezik egy jelszó. A kapott jelszót jegyezzétek meg, mert a következőkben ezzel tudtok belépni az ebéd rendeléshez. (Természetesen a későbbiekben meg tudjátok változtatni.) Több gyermek esetén egy adott belépés után felvehetőek a testvérek is, így egy belépéssel megoldható az összes gyermek ebédrendelése.
  4. Az ebéd megrendelése, melyet a napok és a menük kijelölésével, majd a díjbekérő gomb megnyomásával véglegesíthettek.
    A megjelent pdf file-ban pedig láthatjátok, a fizetni valót.

Figyelem!

Ebédet rendelni csak az aktuális hónapot megelőző pár napban tudtok, a jelenlegi aktuális időpont augusztus 31., szombat éjfél a határidő!. Az ebédrendelés pontos határidejét mindig a Hírlevelekben közöljük. A megkezdett étkezési hónapban a rendszer zárolva van!

Az ebéd árát minden hónap 10-ig kell kifizetni készpénzben vagy átutalással az iskola számlájára: 16200106-11610706 /MagnetBank/ (közleménybe továbbra is kérjük a gyermek nevét+hónapot beírni.

A már megrendelt ebédet szintén ezen a felületen lehet lemondani, az ebédet megelőző nap 13:00 óráig.

EBÉDELTETÉS kérések SOS!

12-14 órai ebédidőben szeretnénk egy állandó segítséget kérni, aki az ebédosztásban, tálalásban tudna részt vállalni. Ellenszolgáltatásként napi 1 étkezést és évi 330 ezer Ft tandíjjóváírást tudunk biztosítani.
Amennyiben nem találunk a szülői körből ilyen személyt, kénytelenek leszünk emelni az ebéd árát, hogy egy külső fizetett alkalmazottal oldjuk meg ezt a problémát! Ezért nagyon várjuk a szabad kapacitással rendelkező anyukák jelentkezését erre a pozícióra! Jelentkezni Mincsik Krisztinánál a +36 20 5000 889-es számon lehet!
Továbbra is várjuk az otthon feleslegessé vált tányérokat és evőeszközöket, melyekre nagy szükségünk van, a gördülékeny tálaláshoz, hiszen a mosogatás az ebédelés ideje alatt kézzel történik, így, ha kevés a tányér esetlegesen csúszhat az ebéd szoros időbeosztása!

TAKARÍTÁS, ÖSSZEPAKOLÁS A FOLYOSÓKON

Szeretnénk tájékoztatni Benneteket, hogy Urbán Nándorné, Kati takarító néni, aki hosszú évek óta dolgozott iskolánkban, július végétől más munkahelyen folytatja munkáját. Ezúton is köszönjük munkáját, a gyerekekhez való szeretetteljes odafordulását! Feladatinak egy részét Bagyinné Veréb Erika fogja végezni, akit megismerhettetek a múlt tanévben kiegészítő munkatársként, esetenként pedig egy külsős gödöllői cég vállalta el a közös terek takarítását, akik első alkalommal vasárnap reggel érkeznek, és a folyosókon, lépcsőházban és a WC-kben fognak dolgozni, hogy szép, tiszta környezet fogadjon mindenkit az Évnyitón. Így kérjük, hogy szombat estig mindent pakoljatok el a folyosókon, hogy zavartalanul tudják végezni munkájukat!
Az osztálytermek takarítása természetesen továbbra is az osztályok dolga marad.

A munkatársak körében még egy személyi változás történt: Bene Sándor, aki gondnoki segítőként dolgozott nálunk, nyugdíjba vonult, így tőle is búcsúzunk.

Végezetül pedig szeretnénk köszönetet mondani Mincsik Krisztinának, aki egész nyáron koordinálta a sok vesződséggel járó felújítási munkálatokat, melynek eredményét bizonyára már örömmel érzékeltetek az elmúlt napokban az osztálytermek rendezése során (a felújításokról augusztus közepén nyújtottunk részletes tájékoztatást). Az iskolai felújításokon túl még egy újdonság történt: elkészült az udvaron a szaletli – ugyancsak Kriszta szervezésében – , ami kellemes pihenőhelyként szolgál majd kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Köszönjük továbbá még gondnokunknak, Papp Zoltánnak és Mincsik Istvánnak is a sok nyáron végzett munkájukat, és külön szeretnénk még köszetet mondani Póder Tivadar szülőtársunknak és fiainak a burkolásban végzett színvonalas munkájukért!

Jó munkát és készülődést kívánunk mindnyájatoknak az elkövetkezendő napokban az osztálytermekben és szeretettel várunk Benneteket vasárnap 17:00 órakor az Évnyitón!