Az a feladatunk, hogy a gyermek környezetében olyan hatást fejtsünk ki, hogy egészen a gondolatokba és érzületekbe menően a jót, az igazat, a szépet és a bölcset utánozó lénnyé lehessen.

Rudolf Steiner

Weleda 100 futás Miénk a fődíj!

Iskolánk nyerte meg a WELEDA 100 futást!

1921-ben egy gyógyszerészeti laboratóriumban és egy gyógynövény kertben megszületett egy mára világszerte elismert natúr márka; a Weleda. A Rudolf Steiner alapította és az általa tervezett és rajzolt logóval ellátott termékcsalád idén ünnepli fennállásának 100. évfordulóját. A cég küldetése és célja, hogy fenntartsa, javítsa és helyreállítsa az emberek egészségét úgy, hogy közben védi és óvja a természeti értékeket.

A Weleda magyarországi képviselete a jubileumi év kapcsán egy rendhagyó sporteseményt szervezett, kifejezetten Waldorf-intézmények számára. Az esemény célja az volt, hogy bárki, aki a magyarországi Waldorf-mozgalom tagja, május 1-je és 31-e között fusson egyénileg vagy csapatban amennyit tud, s hogy a lefutott kilométerek száma összesen elérje az 1921 kilométert.

Nagy örömmel adjuk hírül, hogy a program keretében iskolánk képviseletében sikerült a résztvevő 45 intézmény közül a legtöbb kilométert összefutnia, összesen 2443 km-t, így mi nyertük meg a 100.000 Ft-os fődíjat!

Ez csakis diákok, szülők, tanárok közös összefogásával tudott megvalósulni. Ezúton is nagyon köszönjük minden kedves szülőtársunknak, családunknak, akik futásukkal iskolánkat támogatták! Nagy köszönet diákjainknak is, akik ugyancsak sokat futottak, tanáraink közül pedig Benson Barbarának, aki szorgalmasan feltöltötte a www.weleda100 oldalra diákjaink futásait.

Néhány érdekesség:

  • 2443 km futott összesen iskolánk – már önmagában mi meghaladtuk a kitűzött 1921 km célt!
  • 170 futás-feltöltés történt;
  • 46 futás volt csapatban – ilyen mértékű csapatban futást sehol nem tapasztaltak;
  • 124 egyéni futás volt;
  • csapatban összesen 1430 km-t futott az iskola.

A Weleda magyarországi képviselője, Kiss-Karasszon Katalin személyesen látogatott el hozzánk és az iskola udvarán egy szívhez szóló köszöntés keretében adta át jelképesen a díjat.

Nagyon büszkék vagyunk és megemelő érzéssel tölt el bennünket közösségünk összetartó ereje, amely ebben a megmozdulásban is megmutatkozott!