Az a feladatunk, hogy a gyermek környezetében olyan hatást fejtsünk ki, hogy egészen a gondolatokba és érzületekbe menően a jót, az igazat, a szépet és a bölcset utánozó lénnyé lehessen.

Rudolf Steiner

Waldorf után: hogyan tovább?

A tavalyi nagy sikerű – „A világba nézek én…” Waldorf után: hogyan tovább?” esemény után úgy gondoltuk, megéri folytatni a programot. Idén még a felsőoktatásba történő jelentkezés előtt rendezzük meg, hogy ezzel is segítsük a frissen pályaválasztókat, érdeklődőket.

Hogy mivel várunk?

  • A program során megismerhetsz végzett Waldorf-diákokat, akik mesélnek tapasztalataikról a „Waldorf utáni életről”: hazai és külföldi továbbtanulásról, önkéntességről, utazásról és munkába állásról.
  • Végzett Waldorf-diákokat kérdezhetsz a legkülönbözőbb területekről és tapasztalatokkal (humán vagy reál, egyetem vagy önkéntesség, itthon vagy külföld, továbbtanulás vagy munka…)
  • Ha még bizonytalan vagy, merre tovább: pályaválasztásban, önismeretben segítő egyéni és kiscsoportos feladattal is készülünk, ami segíthet abban, hogy megtaláld azt a területet, ami a Neked leginkább megfelelő.
  • Este pedig zárásképpen WAnTED! Új programsorozatunk első állomásaként itt, a Waldorf Educatio-n mutatkozik be az első Waldorf Alumni TED előadónk! ;) További részletek hamarosan!

 

PROGRAM:

16:00 – Megnyitó – Országos Waldorf Alumni

16:15-17:00 – “3 szín-gyakorlat”, melynek célja, hogy segítséget nyújtson a sikeres pályaválasztásban – vezeti: Takáts Péter, organikus szervezetfejlesztési tanácsadó és felnőttoktató

17:00-17:15 – Végzett Waldorf-diákok rövid bemutatkozása

17:15-19:00 – Beszélgetés kis csoportokban – végzett Waldorf-diákokkal

19:00-19:15 – Szünet – büfé

19:15-19:30 – Csoportos beszélgetés összegzése

19:30-19:45 – Alternatív továbbtanulási lehetőségek a Waldorf után

19:45-20:30 – WAnTED – Waldorf Alumni TED előadás – első alkalommal itt, a Waldorf Education! ;) Vendégünk, bővebb infók: hamarosan!

20:30 Zárás

Az eseményre volt és jelenlegi diákokat, tanárokat és szülőket is szeretettel várunk, minden Waldorf-iskolából!

Regisztráció: (nem kötelező, de nagyban segítesz vele minket a felkészülésben!) https://goo.gl/zBAHV2

Az esemény a Facebookon: https://www.facebook.com/events/579566099154761/

Időpont: 2019. február 1. péntek, 16:00-21:00

Helyszín: Göllner Mária Regionális Waldorf Gimnázium (1048 Budapest, Lakkozó u. 1.)

(Tömegközlekedéssel a 14-es villamos, Járműtelep utca megállótól 2 percre gyalog)

Várunk mindenkit szeretettel!

Üdvözlettel: Molnár Blanka és Bátori Ákos, szervezők