Az a feladatunk, hogy a gyermek környezetében olyan hatást fejtsünk ki, hogy egészen a gondolatokba és érzületekbe menően a jót, az igazat, a szépet és a bölcset utánozó lénnyé lehessen.

Rudolf Steiner

Waldorf Nap a Waldorfeszten

Kedves Gödöllői Waldorf Közösség!

Végzett Waldorfos diákként írok Nektek, segítségeteket kérve az általunk szervezett program hírének terjesztésében az iskolai, szülői közösségetekben!

Az idén 7. alkalommal megrendezésre kerülő Waldorfeszt egy fóti Waldorfos diák, Varga Balázs álmából született meg, először egy 12. osztályos éves munkaként, majd nőtte ki magát évről évre, amikor is ma már egy egész kis fiatalokból álló csapat ügyködik azon, hogy ez a rendezvény évről évre megszülethessen.

Idén 100 éves a Waldorf-mozgalom, így célul tűztük ki, hogy a Waldorf bemutatásának, mélyebb, alaposabb megismerésének teret adjunk a Fesztivál keretein belül. Így szervezünk egy egész napos programnapot: ez a Waldorf Nap, ahol a résztvevők jobban megismerhetik, körüljárhatják a kérdést, “Mitől is Waldorf a Waldorf?”, és találkozhatnak, beszélgethetnek Waldorf-pedagógusokkal, -szülőkkel és Waldorfban végzett diákokkal. Az előadások, beszélgetések mellett készülünk „Waldorfos” kézműves foglalkozásokkal, kiállítással, esti filmvetítéssel, valamint Waldorf-középiskolás színházi előadással is. A részletes programot a mellékletben találjátok.

Célunk, hogy a Waldorf iránt érdeklődő, a Waldorfba „újonnan” bekapcsolódó szülőknek, és minden más érdeklődőnek segítsünk az eligazodásban, hogy mitől is Waldorf a Waldorf, miben más, mint egy másik alternatív iskola; hogy mi történik velünk, Waldorfosokkal az érettségi után. Hogy feltehessék kérdéseiket, bele tudjanak kóstolni ebbe a „világba”, teret adjunk találkozásoknak és persze a kikapcsolódásnak, feltöltődésnek a varázslatos Dunakanyarban. Színes programokkal várunk minden korosztályt!

A programot a Rügy Egyesület (Waldorfeszt) és az Országos Waldorf Alumni végzett Waldorfosokból és barátaikból álló kis csapata szervezi, itt találtok még rólunk, és a rendezvényünkről további részleteket, tudnivalókat: 

Waldorf Naphttps://www.facebook.com/events/334409263931586/

Országos Waldorf Alumnihttps://www.facebook.com/waldorf.oregdiak/

Waldorfeszthttps://www.facebook.com/waldorfeszt/ ; https://www.waldorfeszt.hu/

Szeretettel várunk mindenkit!

Köszönettel:

Molnár Blanka