Az a feladatunk, hogy a gyermek környezetében olyan hatást fejtsünk ki, hogy egészen a gondolatokba és érzületekbe menően a jót, az igazat, a szépet és a bölcset utánozó lénnyé lehessen.

Rudolf Steiner

WALDORF NAP a MŰCSARNOKBAN!

Kedves Barátaink!

Waldorf a Műcsarnokban

Szeretettel ajánljuk figyelmetekbe a Műcsarnokban 2019. január 20-ig megtekinthető

Rejtett történetek – Az életreform mozgalmak és művészetek

c. kiállítását.

S hogy miért népszerűsítjük épp mi a Műcsarnok eseményét?

Nos, eddig ritkán lehetett részünk abban, hogy nem antropozófiai alapokon működő intézmény ad helyet annak a hármas tagozódású emberképnek, amiben mi nap mint nap gondolkozunk, tevékenykedünk, alkotunk. Ezúttal azonban így történt, a Műcsarnok jelenleg futó Rejtett történetek c. kiállítása a 19. század utolsó harmadától a 20. század első néhány évtizedéig világszerte kibontakozó életreform-mozgalmakat, illetve azoknak a korabeli művészetekre gyakorolt hatását mutatja be. Ezen időszak az, amikor a Waldorf-pedagógia megjelenik a fizikai világban, Emil Molt kérésére, Rudolf Steiner és mások áldozatos munkája nyomán. A kiállításon teret kapott az antropozófia, Rudolf Steiner, ill. a Goetheanum épületének bemutatása éppúgy, mint a Kissvábhegyi első magyarországi Waldorf-iskola alapítása és alapítója dr. Nagy Emilné Göllner Mária személye is. Emellett csodálatos video interjút láthattok Városy Péter úrral, a Kissvábhegyi Waldorf Iskola egykori diákjával is.

De ezzel még nincs vége a jó híreknek!

2019. január 16-án a kiállítás keretein belül a Műcsarnok és a Magyar Waldorf Szövetség szervezésében egy egész napon át – ünnepi, fesztivál jelleggel – a Waldorf-pedagógia veszi át a főszerepet a kiállítási térben! A Műcsarnok által már meghirdetett WALDORF NAPRA hívunk benneteket! https://www.facebook.com/events/112412056372727/

Az egész napos rendezvény ideje alatt lehetőség nyílik megismerkedni a Waldorf-iskolák és óvodák pedagógiájával, közvetlen betekintést kapva a Waldorf-intézmények világába. A bemutatók és előadások mellett a látogatók aktív résztvevői lehetnek különböző foglalkozásoknak, melyek során saját tapasztalatokat is szerezhetnek a Waldorf-pedagógia művészeti nevelési eszközeiről és módszereiről. Emellett mintegy vásárszerűen, különböző izgalmas és hívogató standokon bemutatkoznak a Waldorf-mozgalom szereplői: Az iskolák, óvodák, a Waldorf Szövetség és Waldorf Ház, az Antropozófus Gyógyászat, az Óvónő- és Tanárképzések, a Magyar Antropozófiai Társaság, a Biodinamikus gazdálkodás, az Euritmia, a Bothmer-gimnasztika, a Waldorf Szülők Szövetsége, és még sokan mások.

A Waldorf Nap részletes programját itt találjátok!

Látogassatok el a kiállításra és találkozzunk 2019. január 16-án a Waldorf Napon is!

A program a Rejtett történetek – az életreform mozgalmak és a művészetek c. kiállításra szóló belépőjeggyel látogatható.

A jegyárak a következők:

Normál: 2500 Ft
Diákoknak 26 éves korig, ped. és nyugd. (érvényes igazolvánnyal): 1250 Ft
Családoknak (egy vagy két szülő, három gyermek): 3750 Ft
Kiegészítő jegy a családi jegyhez (további gyermekekként): 950 Ft
Csoportos – 10 fő felett: 1800 Ft (együttes belépés esetén, személyenként)
Csoportos diák, ped. és nyugd. – 10 fő felett: 900 Ft (együttes belépés esetén, személyenként)
Kedvezményes: 400 Ft (művészeti iskolák hallgatóinak és oktatóinak, ide tartoznak a Waldorf-iskolák is)

Brassai Brigitta
Kommunikációs munkatárs

Magyar Waldorf Szövetség

Cím:1075 Bp. Asbóth u. 17.
Email: brassai.brigitta@waldorf.hu