Az a feladatunk, hogy a gyermek környezetében olyan hatást fejtsünk ki, hogy egészen a gondolatokba és érzületekbe menően a jót, az igazat, a szépet és a bölcset utánozó lénnyé lehessen.

Rudolf Steiner

Waldorf középiskolások olimpiája

2013. június 16.

​A három éve Fóton – waldorf gimnazisták részére – elindított sportversenyt a 2013. évben a leendő PRWK közössége szervezte meg Újpesten, a Lakkozó utcában.

image

​A rendezvény méreteiben és színvonalában minden várakozásunkat felülmúlta. 9 waldorf középiskolából több mint 180 versenyző indult el 24 sportágban. A legnagyobb izgalmakat, küzdelmet természetesen a csapatjátékok (kézilabda, kosárlabda, röplabda, foci) hozták. Ezekben különösen erős volt a Fót – Szombathely – Győr vetélkedés. Az egyéni sportágak sokkal kiegyenlítettebb versengést szültek, kivéve női atlétikában, ahol Horn-Barta Bogyó (Pilisszentlászló) szinte verhetetlennek bizonyult.

image

​A diákok a rengeteg sport mellett természetesen szórakozhattak is, koncertekkel, csocsózással, énekléssel próbáltunk a kedvükben járni.

image

A rendezvény alapvetően gördülékenyen zajlott, köszönhetően a több tucat közreműködőnek. Az összetett pontversenyt 2013-ban a Fóti Szabad Waldorf Iskola nyerte, a következő rendezvényre pedig kerressük a vállalkozó szervező iskolát!

Kálózi Attila

image