Az a feladatunk, hogy a gyermek környezetében olyan hatást fejtsünk ki, hogy egészen a gondolatokba és érzületekbe menően a jót, az igazat, a szépet és a bölcset utánozó lénnyé lehessen.

Rudolf Steiner

Waldorf hírsaláta 2015.03.02.

Waldorf Hírsaláta

2015. március 2.

A Gödöllői Waldorf Hírsaláta „szerkesztősége”  egyre több ajánlatot kap, hogy tegye közzé és hirdesse a közösség tagjai között, ezt örömmel látjuk.

Várjuk visszajelzéseiteket a hírlevéllel, kommunikációval kapcsolatban! (FB, honlap, stb.)

Aki még több érdekes és színes hírt szeretne, keresse a közösség és az iskola Facebook oldalát:  Gödöllői Waldorf Hírek néven.

Tartalom:

  • Nyílt napok és pedagógusokkal való ismerkedés: dátumok és részletek a waldorf-godollol.hu oldalon
  • Francia nyelvoktatást vállal volt diákunk
  • Szolid álláshirdetés a babati biokertben – elkötelezetteknek
  • Kutatók napja – a Waldorf pedagógiáról
  • Van 10 évesnél idősebb gyereke, aki táborozna? Önkénteskedne esetleg Ön?  Jöjjön a TERMIK-táborba!
  • A talpraesettebb diákokért

Nyílt napok és pedagógusokkal való ismerkedés 

Részletes programok a www.waldorf-godollo.hu oldalon! Ha a Te gyereked már ide jár, de ismersz valakit vagy közösségeket, akik iskolát/óvodát keresnek, nyugodtan ajánld nekik intézményünket, minden részletet megtalál erről a fenti honlapon ill. az ott meghirdetett programokon.

Francia nyelvoktatást vállal volt diákunk 

Négy éve végzett diákunk tudását ajánlja fel:

Francia nyelvtanítást és nyelvvizsgára felkészítést vállalok kezdő szinttől középfokig. Óvodától kezdve az érettségiig a Gödöllői Waldorf iskolában tanultam. Jelenleg az ELTE francia szakán végzős diák vagyok. Fél évet töltöttem anyanyelvű közegben, Párizsban a Sorbonne Nouvelle III. egyetemen. érdeklődni:

Marton Lili Anna
+3630 4071646
 marton.lili.anna@gmail.com

Szolid álláshirdetés a babati biokertben – elkötelezetteknek

Feladó: Berkes Mária <emberke88@gmail.com>
Tárgy: biokerti munka
Címzett: babatibiokert@googlegroups.com

Kedves Barátaink, Vásárlóink!

Segítségeteket szeretnénk kérni. Amennyiben van az ismerőseitek között olyan valaki, aki szívesen dolgozna (időlegesen) a babatvölgyi biokertészetben, kérjük, szóljatok.

Fontos tudnivalók a munkáról:

  • A jelöltnek a Gödöllői Munkaügyi Központban regisztrált munkanélkülinek kell lennie, mivel a munkaerő felvételre jelenleg közfoglalkoztatási programon belül van lehetőségünk.
  • Nem kifejezetten vonzó munkahelynek számítunk: igen sok, nehezebb és könnyebb fizikai munkavégzéssel és rendkívül alacsony bérezéssel (bruttó kb. 79.000.- Ft/hó). Egyetlen igazi előnye van: a biokertművelés öröme. Ez számunkra nagyon fontos vonzerő, és olyan embereket keresünk, akiknek ez szintén számít.
  • Lakhely szerint leginkább gödöllői illetékességű jelölteket keresünk.

Köszönettel,

Berkes Mária
Babatvölgyi Biokertészeti Tangazdaság

Kutatók napja- a Waldorf pedagógiáról

A Magyar Waldorf Szövetség Képzési Kollégiuma 2015. március 14-én első ízben szervez szülők, tanárok számára nyitott konferenciát, melyen a Waldorf-pedagógiához kapcsolódó kutatások eredményeit mutatják be. Helyszín: Óbudai Waldorf Iskola, Budapest, III. Bécsi út 324. Bővebb információkért a konferenciáról és a jelentkezésről katt ide:

http://waldorf-godollo.hu/waldorf-kutatok-napja/

Van 10 évesnél idősebb gyereke, aki táborozna? Jöjjön a TERMIK-táborba! 

Termik tábor: 10 év feletti gyerekeknek kiváló program!

Indul a 2015-os általános jelentkezési időszak. Tartsatok velünk Ti is a 10 napos nomád gyermektáborunkba, egy csörgedező patakkal határolt tisztáson, a Mecsekben. Fergeteges társaság, remek programok és játékok, a nyolcadik TERMIK táborban! Bővebb információ: www.termiktabor.hu (a tábort volt diákjaink és szülőtársaink kezdeményezték és tartják fent, a Magonc Alapítványhoz kötődik, www.magonc.org)

A talpraesettebb diákokért:

Érdekes kezdeményezéshez várják a hivatásuknak élő szülők jelentkezését!

Kedves Szülők! Kedves Iskolák!

Az elmúlt tanév tavaszán új iniciatíva kidolgozásába kezdtünk bele, Antal Norbert ötlete és felajánlása nyomán. Ezzel a kezdeményezéssel szeretnénk (további) megújulást vinni hosszabb távon a gimnáziumunk, rövidtávon – egyelőre – a 13. osztályunk életébe. Ezért szeretnénk újragondolni és átszervezni azt, amit végzős diákjainknak adunk útravalóul. Szeretnénk jobban segíteni őket a pályaválasztásban, sorsfeladatuk megtalálásában, ezért úgy döntöttünk, hogy az érettségi mellett egy, a munkaerőpiacon és az üzleti életben is használható tudás és tapasztalat átadásával bocsátanánk őket útjukra.

Mit jelent ez?

Szeretnénk a kerettantervben szereplő gazdasági epochát szakmai és gyakorlati tartalommal – élettel – megtöltve olyan hasznos segítséget adni végzős diákjainknak, amely jobban átvezeti őket a munka, vagy a továbbtanulás világába, és még le is köti őket. Az epocha szakmai anyagán belül foglalkozunk azzal, hogy hogyan jutunk el egy ötlettől a megvalósításig, a szervezetek 3-as tagozódásával, a szervezetek fejlődési fázisaival, a szervezeti formák megismerésével – különös figyelemmel a szociális vállalkozásokra – pénzügyi és marketing alapismeretekkel, üzleti morállal, és egy stratégia szimulációs játékkal, mely alatt egy valós piaci környezetben próbálják ki a megszerzett tudásukat. A képzés kitér a szociális képességek fejlesztésére is, melynek keretében foglalkozunk vezetői, mediációs, moderációs és kommunikációs képességek fejlesztésével. Tervezzük a program további területekhez való kapcsolását is, pl. a kapcsolódó/szükséges tartalmakat belevinnénk az idegen nyelvi és informatikai oktatásba. (Tehát pl. üzleti angol, informatikai háttér, akár az egész program mehetne angolul, stb.)

A program megvalósításában tanáraink mellett részt vállalnak Antal Norbert, dr. Tiber Péter, Kuti György (marketing szakember), Szabó Zoltán és Takáts Péter – erősítve ezzel a szakmai és szociális tartalmat. Terveinkben szerepel a program akkreditálása is, azért, hogy az érettségi mellett egy üzleti végzettséget igazoló papírt is átvehessenek diákjaink.

A program keretében egy sorsismereti munkára is sor kerül, melyen keresztül szűkítjük a diákok pályaválasztási elképzeléseit, azután előadásokat szervezünk nekik az így megtalált szűkebb érdeklődési körökön belül, majd a számukra vonzó területeken munkalehetőséget keresünk nekik rövidebb-hosszabb időre.

Miért fordulunk ezzel hozzátok?

Szeretnénk egy listát összeírni a ti segítségetekkel, hogy ki milyen szakmából, foglalkozásból vállalna előadást, illetve ki milyen munkahelyen milyen munkakörök megismerésében tudna segíteni a szakmai gyakorlatoknál. Az előadásokra olyan embereket keresünk, akik hivatásnak élik meg azt, amit csinálnak, munkahelyekre pedig olyan lehetőségeket, ahol a munkahely biztosító vállalja, hogy mint egy mentor segíti a diákot abban, hogy teljes képet kapjon arról a munkakörről – legyen ez akár 1-2 nap, 1 hét, vagy 1 hónap. (Biztosak lehettek abban, hogy ebből a közös munkából a vállalkozásotok profitál a legtöbbet! Képzeljétek csak el, hogy egy kreatív, Waldorf-iskolás diák kérdései mennyire másképp láttathatják veletek a vállalkozásaitokat :)

Itt tudtok jelentkezni előadónak:

https://docs.google.com/forms/d/185uelGrFc2iqLAI9U4cE4sGvD_5pFIAT5LnzWffHaPo/viewform?usp=send_form

Itt tudok jelentkezni munkaadónak:

https://docs.google.com/forms/d/1EXcRRsGiuyxc4Zk4SJ2I-oBOcMM1GEhnl8TkW8PSsr0/viewform?usp=send_form

A program tapasztalataiból tovább építkezve tervezzük akár alsóbb gimnáziumi osztályok bevonását is, és a többi Waldorf-iskolát is együttműködésre hívnánk fel.

Amennyiben a program érdekel benneteket (iskolátokat), kérlek írjatok a következő címre:
gazdasagiepocha@fotiwaldorf.hu

Üdvözlettel

Fóti Waldorf Iskola
Középiskolai Csoport