Az a feladatunk, hogy a gyermek környezetében olyan hatást fejtsünk ki, hogy egészen a gondolatokba és érzületekbe menően a jót, az igazat, a szépet és a bölcset utánozó lénnyé lehessen.

Rudolf Steiner

Waldorf hírsaláta 2015.02.16.

Waldorf hírsaláta

2015. 02. 16.

A Gödöllői Waldorf Hírsaláta ezúttal a „főétel”, az Egyesületi hírlevél idejében, vagyis hétfőn jelenik meg. Ez azonban csak azért fordulhatott elő, mert

 1. síszünet van, és nincs tanítás, tehát most egyesületi hírlevél sincs,
 2. a Hírsaláta szerkesztőnek némi gondja akadt a térrel és az idővel és annak változásával..:)

igyekszünk mindig pénteken küldeni ezt a levelet..

Köszönjük a figyelmeteket, várjuk a visszajelzéseket!

Az e heti hírekbe szülőtársaink kezdeményezései ugyanúgy bekerültek, mint az iskola honlapjának megosztásai. Aki még több érdekes és színes hírt szeretne, keresse az oldalunkat a Facebook-on is:  Gödöllői Waldorf Hírek néven.

https://www.facebook.com/WaldorfGodollo

 • Kutatók napja- a Waldorf pedagógiáról
 • Gödölye Szociális Szövetkezet Táplálkozásművészeti műhely –reformszakács lesz a vendég!
 • Van 10 évesnél idősebb gyereke, aki táborozna? Jöjjön a TERMIK-táborba!
 •  A temperamentumok megértése művészeti munkán keresztül
 • Új kezdeményezéshez várják a hivatásuknak élő szülők jelentkezését!
 • álláshirdetés!

  

Kutatók napja- a Waldorf pedagógiáról 

A Magyar Waldorf Szövetség Képzési Kollégiuma 2015. március 14-én első ízben szervez szülők, tanárok számára nyitott konferenciát, melyen a Waldorf-pedagógiához kapcsolódó kutatások eredményeit mutatják be. Helyszín: Óbudai Waldorf Iskola, Budapest, III. Bécsi út 324. Bővebb információkért a konferenciáról és a jelentkezésről katt ide:

http://waldorf-godollo.hu/waldorf-kutatok-napja/

************************************************************

Gödölye Szociális Szövetkezet Táplálkozásművészeti műhely –reformszakács lesz a vendég!

A Gödölye által szervezett műhelymunka következő vendége Csanádi József reformszakács lesz 2015.február 25-én 18.00 órakor. Helyszín: Gölllner Mária Regionális Waldorf Gimnázium

************************************************************

Van 10 évesnél idősebb gyereke, aki táborozna? Jöjjön a TERMIK-táborba! 

Termik tábor:10 év feletti gyerekeknek kiváló program!

Indul a 2015-os általános jelentkezési időszak. Tartsatok velünk Ti is a 10 napos nomád gyermektáborunkba, egy csörgedező patakkal határolt tisztáson, a Mecsekben. Fergeteges társaság, remek programok és játékok, a nyolcadik TERMIK táborban! Bővebb információ: www.termiktabor.hu (a tábort volt diákjaink és szülőtársaink kezdeményezték és tartják fent, a Magonc Alapítványhoz kötődik, www.magonc.org)

************************************************************

A temperamentumok megértése művészeti munkán keresztül

4 hetes festés tanfolyam , Ujváry Éva vezetésével. 2015 február 20-tól péntekenként 15-17 óráig Gödöllőn. Ha barátaitok, ismerőseitek között van, akit szívesen meglepnétek szülinapra, vagy csak úgy … egy értékes ajándékkal, szívből ajánlom Nektek és Nekik is!

4 egymást követő péntek, 4 teljesen új élmény.

Csak nyerni lehet!

Értékes kapcsolatokat, új tapasztalatokat, új szemléletet, és rengeteg örömöt! Részletek. www.festesterapia.wordpress.com

************************************************************

Új kezdeményezéshez várják a hivatásuknak élő szülők jelentkezését!

Kedves Szülők! Kedves Iskolák!

Az elmúlt tanév tavaszán új iniciatíva kidolgozásába kezdtünk bele, Antal Norbert ötlete és felajánlása nyomán. Ezzel a kezdeményezéssel szeretnénk (további) megújulást vinni hosszabb távon a gimnáziumunk, rövidtávon – egyelőre – a 13. osztályunk életébe. Ezért szeretnénk újragondolni és átszervezni azt, amit végzős diákjainknak adunk útravalóul. Szeretnénk jobban segíteni őket a pályaválasztásban, sorsfeladatuk megtalálásában, ezért úgy döntöttünk, hogy az érettségi mellett egy, a munkaerőpiacon és az üzleti életben is használható tudás és tapasztalat átadásával bocsátanánk őket útjukra.

Mit  jelent ez?

Szeretnénk a kerettantervben szereplő gazdasági epochát szakmai és gyakorlati tartalommal – élettel – megtöltve olyan hasznos segítséget adni végzős diákjainknak, amely jobban átvezeti őket a munka, vagy a továbbtanulás világába, és még le is köti őket.  Az epocha szakmai anyagán belül foglalkozunk azzal, hogy hogyan jutunk el egy ötlettől a megvalósításig, a szervezetek 3-as tagozódásával, a szervezetek fejlődési fázisaival, a szervezeti formák megismerésével – különös figyelemmel a szociális vállalkozásokra – pénzügyi és marketing alapismeretekkel, üzleti morállal, és egy stratégia szimulációs játékkal, mely alatt egy valós piaci környezetben próbálják ki a megszerzett tudásukat. A képzés kitér a szociális képességek fejlesztésére is, melynek keretében foglalkozunk vezetői, mediációs, moderációs és kommunikációs képességek fejlesztésével. Tervezzük a program további területekhez való kapcsolását is, pl. a kapcsolódó/szükséges tartalmakat belevinnénk az idegen nyelvi és informatikai oktatásba. (Tehát pl. üzleti angol, informatikai háttér, akár az egész program mehetne angolul, stb.)

A program megvalósításában tanáraink mellett részt vállalnak Antal Norbert, dr. Tiber Péter, Kuti György (marketing szakember), Szabó Zoltán és Takáts Péter – erősítve ezzel a szakmai és szociális tartalmat. Terveinkben szerepel a program akkreditálása is, azért, hogy az érettségi mellett egy üzleti végzettséget igazoló papírt is átvehessenek diákjaink.

A program keretében egy sorsismereti munkára is sor kerül, melyen keresztül szűkítjük a diákok pályaválasztási elképzeléseit, azután előadásokat szervezünk nekik az így megtalált szűkebb érdeklődési körökön belül, majd a számukra vonzó területeken munkalehetőséget keresünk nekik rövidebb-hosszabb időre.

Miért fordulunk ezzel hozzátok?

Szeretnénk egy listát összeírni a ti segítségetekkel, hogy ki milyen szakmából, foglalkozásból vállalna előadást, illetve ki milyen munkahelyen milyen munkakörök megismerésében tudna segíteni a szakmai gyakorlatoknál. Az előadásokra olyan embereket keresünk, akik hivatásnak élik meg azt, amit csinálnak, munkahelyekre pedig olyan lehetőségeket, ahol a munkahely biztosító vállalja, hogy mint egy mentor segíti a diákot abban, hogy teljes képet kapjon arról a munkakörről – legyen ez akár 1-2 nap, 1 hét, vagy 1 hónap. (Biztosak lehettek abban, hogy ebből a közös munkából a vállalkozásotok profitál a legtöbbet! Képzeljétek csak el, hogy egy kreatív, Waldorf-iskolás diák kérdései mennyire másképp láttathatják veletek a vállalkozásaitokat :)

Itt tudtok jelentkezni előadónak:

https://docs.google.com/forms/d/185uelGrFc2iqLAI9U4cE4sGvD_5pFIAT5LnzWffHaPo/viewform?usp=send_form

Itt tudok jelentkezni munkaadónak:

https://docs.google.com/forms/d/1EXcRRsGiuyxc4Zk4SJ2I-oBOcMM1GEhnl8TkW8PSsr0/viewform?usp=send_form

A program tapasztalataiból tovább építkezve tervezzük akár alsóbb gimnáziumi osztályok bevonását is, és a többi Waldorf-iskolát is együttműködésre hívnánk fel.

Amennyiben a program érdekel benneteket (iskolátokat), kérlek írjatok a következő címre:
gazdasagiepocha@fotiwaldorf.hu

Üdvözlettel,

Fóti Waldorf Iskola

Középiskolai Csoport

************************************************************

Álláshirdetés!

Felsőoktatási területen dolgozó gödöllői cég 1 fő recepcióst keres

Munkaidő:  munkaidő keretben – heti átlag 40 órában, 12 órás műszakokban

Munkavégzés helye: Gödöllő

Elvárások:

 • legalább középfokú végzettség
 • középfokú szintű angol nyelvtudás
 • felhasználói szintű számítástechnikai tudás – szövegszerkesztés, adatbázis-kezelés, táblázatkezelés
 • jó kommunikációs képesség
 • önállóság

Előnyt jelent:

 • hasonló területen szerzett gyakorlat
 • felsőfokú végzettség

Jelentkezés módja: fényképes önéletrajz és motivációs levél küldése a diverzitas@gak.hu email címre. Jelentkezési határidő: 2015. február 18.

************************************************************

Impresszum:

Gödöllői Waldorf Hírsaláta

Szerkesztette: Fülöp Hajnalka, sugalmazó,inspirátor:Kecskés Judit

hfulop@gmail.com

Küldhettek híreket, eseményeket!

Következő szám megjelenése:  2015. február 20.