Az a feladatunk, hogy a gyermek környezetében olyan hatást fejtsünk ki, hogy egészen a gondolatokba és érzületekbe menően a jót, az igazat, a szépet és a bölcset utánozó lénnyé lehessen.

Rudolf Steiner

Waldorf hírsaláta 2015.01.16.

Waldorf hírsaláta

2015.01.16.

Sziasztok,

A Gödöllői Waldorf Hírsaláta áll előtted, friss, ropogós, jó egészséget hozzá, találkozzunk a programokon! A hírek szabadon terjeszthetőek.

Újra lesz Waldorf-bál!

2015. január 24-én, szombaton 18:30 órakor rendezzük meg a IV. Jótékonysági Waldorf Bált az Erzsébet Királyné Szálloda dísztermében, melyre nagy szeretettel várunk mindenkit! Jegyek kaphatóak reggelenként iskolánk bejáratánál, ára 4500 Ft.

Vidám bemutatókkal készülnek – volt és jelenlegi – diákjaink, szülőink és tanáraink, a vacsorához gyakorolnak a zenészek (Vizy Miklós és Péter, Meleg Dezső – Shadows árnyékában), a tánchoz pedig készül DJ Akka (alias Kőhalmi Ákos), így várhatóan ismét garantált lesz a vidám hangulat és a jó szórakozás!

Részletek a honlapon

Előadások a pedagógiánkról

Ajánljuk szeretettel a 2015/16 tanév első osztályába készülőknek, valamint jelenlegi szülői körünknek is beszélgetéssel egybekötött előadásainkat, melyek betekintést nyújtanak a Waldorf-pedagógiába, mindennapi gyakorlatunkba. Első előadás, január 28-án az iskolaérettségről, 18 órától. Előadó Tóth Piroska, 3. osztályos osztálytanító, kézimunka és szabad vallás tanár. Beszélgetős, tartalmas program lesz, hiteles pedagógustól.

További részletek

Tévhitek a waldorf iskolákról

Rekordokat dönt Facebook oldalunkon ez a poszt:

„Emlékeztek még a Három klasszikus tévhit a Waldorf-iskolákról című cikkünkre? Íme újabb hat sommás kijelentés, melyeket kénytelenek vagyunk a báli szezon alkalmából tételesen szétbombázni.” – idézet az újpesti Csillagberek Waldorf Iskola oldaláról.

https://www.facebook.com/WaldorfGodollo – várjuk a lájkolókat, követőket!

Táplálkozásművészeti Műhely

Nagy Gábor beszél a Táplálkozásművészeti Műhely első előadásában 2015. január 21-én, 18-órától, a Göllner Mária Regionális Waldorf Gimnáziumban, korunk tipikus táplálkozási mítoszairól

Részletek

Koncertek

Fuvola, gitár és zongora koncertet adnak a Zeneház tanulói 2015. január 26-án és 30-án, fél öttől, az iskola Euritmia termében. Gyertek, nagyon szép lesz, részletek a linken!

Óvodai bemutatkozó

A Gödöllői Szabad Waldorf Óvoda bemutatkozó programsorozata, 2014. február 14-től.

Leendő elsős osztálytanítónk 2015/16 –Richter Bea

A téli Évszakünnep egyik legfelemelőbb pillanata a leendő elsős osztálytanító bemutatása. Erre a nemes feladatra a Tanári Konferencia a 2015/16-os tanévre Richter Beának adta meg a bizalmat, egy olyan kedves kollégánknak, aki már kipróbálhatta magát osztálytanítóként nyolc éven át, jelenleg pedig angol szaktanárként tanítja kisiskolásainkat. Bea részletes bemutatkozása itt olvasható.

Az idei első ünnep fotói

2015. január 6-án, Vízkereszt ünnepe az adventi koszorúk elégetésével vette kezdetét, majd az 1.-5. osztályosok a koszorúkból megmaradt üszkökkel, maradványokkal a Rákos-patakhoz vonultak. Itt a vízkereszti ceremónia részeként az üszkök egy részét elúsztatták a vízzel, másik részét pedig a vízzel együtt visszavitték az iskolába, amellyel megszentelték a termeket.

Ez idő alatt a hatodikosok újévi jókívánságokat regöltek az osztályokban, majd a város különböző pontjain – többek között az Idősek Otthonában is. Hetedikeseink az iskolában kooperatív tevékenység keretében a Napkeleti bölcsekkel foglalkoztak, a nyolcadik osztály pedig preparátumot készített a biodinamikus gazdálkodás jegyében, valamint szociális festéssel tették az ünnepet mélyen átélhetővé.

Még több fotó a flickr-en, köszönet értük Kolinger Margónak!

Részletek

Termik tábor – a tuti

Iskolánk volt diákjainak és szülői körének egy részének kezdeményezéséből jött létre az a tábor, ami egyre értékesebbé válik az idők során. Most Te is részese lehetsz! Indul a 2015-ös tábor általános jelentkezési időszaka, azaz mostantól jelentkezhettek a http://termiktabor.hu/jelentkezes címen. Tartsatok velünk Ti is 10 napos nomád gyermektáborunkba, egy csörgedező patakokkal határolt tisztáson, a Mecsekben. Fergeteges társaság, remek programok és játékok, a nyolcadik TERMIK Táborban!

Időpont: 2015. július 06-15.

Helyszín: Nyugat-Mecsek, Hetvehely

Bővebb információ a www.waldorf-godollo.hu és a www.termiktabor.hu oldalakon

Műhelymunka

A bolygóminőségekhez tartozó színek és fák megfestése
A hét lelki alkat
Műhelymunka Ujváry Éva festés-terepautával

Jelentkezés, részletek, ár

 

És végül egy „kakukktojás”, ami mégsem az:

Ezen a héten az e sorok írója által szerkesztett Modern Iskola c. lap online felületén megjelent ez a cikk, és rekordokat döntött olvasottságban, rengetegen megosztották. A cikk arról szól,mi is marad meg a diákokban a pedagógusokról. Most kicsit mindenki hunyja be a szemét, és idézze fel a kedvenc tanárát, majd utána olvassa ezt el, és gondolja végig, miért is jó a Waldorf iskolába járni? Akár még szülőként is?

http://moderniskola.hu/cikk/mire-emlekeznek-diakok-tanarokrol-leginkabb

Egy pedagógus gondolatai a kollégáinak, arról, hogy mire fognak emlékezni a diákok velük kapcsolatban, és szerinte milyen – személyes – megnyilvánulásokat érdemes előtérbe helyezni.

 

Impresszum:
Gödöllői Waldorf Hírsaláta
Szerkesztette: Fülöp Hajnalka
Sugalmazó, inspirátor:Kecskés Judit
hfulop@gmail.com

Küldhettek híreket, eseményeket!

Következő szám megjelenése: 2014.január 23.