Az a feladatunk, hogy a gyermek környezetében olyan hatást fejtsünk ki, hogy egészen a gondolatokba és érzületekbe menően a jót, az igazat, a szépet és a bölcset utánozó lénnyé lehessen.

Rudolf Steiner

Waldorf Hírsaláta 2014.11.16.

Sziasztok!

A kommunikációs csoport megbeszélése értelmében tőlem fogtok olyan híreket kapni, amik iskolatársaink, szülőtársaink köréből származnak, és lazán kötődnek iskolánkhoz, sokféle élethelyzetre adnak megoldást, és színesek, rövidek. Programajánlók, eladó dolgok, szolgáltatások, keresések és érdekes cikkek is lehetnek benne, részletek a honlapunkon: www.waldorf-godollo.hu

Most az idei első “rendesen” szerkesztett hírsalátát ” tartjátok kezetekben, kedves olvasók, köszönjük a figyelmeteket!

Tartalom: 

  1. Márton-napi szép képek
  2. Pán-klub: iskolánk volt diákjának elképesztő beszámolója
  3. Miklós bácsi köszönete a hulladékgyűjtésért
  4. Tévhitek a Waldorf Iskoláról!
  5. Waldorf Bazár: 2014. nov. 22, szombat!

 

  1. Gyönyörű képek a remekül sikerült Márton-napról

Forrás: www.waldorf-godollo.hu, köszönet Skoda Mercinek és Kecskés Jutkának a fotós-kommunikációs munkáért és a 2. osztálynak a szervezésért, megvalósításért és az eljövőknek, hogy ilyen jó volt velük!  https://www.flickr.com/photos/108667697@N08/sets/72157646928945324/

  1. Pán-Klub:

Igazán izgalmas előadásra hív ismét mindenkit a Pán klub 2014. november 21-én, pénteken 18:00 órakor! A régi “Kalandozó magyarok” sorozat folytatásaképpen a meghívott vendég Mayer Marci lesz, iskolánk egykori diákja, aki 16.000 km-t tett meg autóstoppal Oroszországon át. Marci jelenleg a Budapesti Corvinus Egyetem diákja, képvetítéssel egybekötött élménybeszámolója témája: Autóstoppal haza az Észak-Koreai határról Szibérián, Mongólián, az Urálon, a Kaukázuson és a Krimen át. Személyes élmények, találkozások – érdemes eljönni most is!

Házigazda: Vizy Miklós

Mesébe illő büfé: Mötyő

Helyszín: Gödöllő, Lumniczer u. 4.

http://waldorf-godollo.hu/ujra-pan-klub-2/

  1. Vizy Miklós gondnok köszönete

A bejárati falitáblán olvasható, hogy 61.000 Ft értékben (az e-mailben kiküldött hírlevélben megjelent szám sajnos hibás volt!) hoztunk be papírhulladékot, amit átvettek tőlünk, és ennyivel gazdagodott az iskolánk (amit már látni is, mire költ Miklós – talán ez a forrása az épülő járdának? Vigyázat, ez találgatás, de a bevétel és a járda kőkemény valóság!) Köszönet érte, folyt. köv.!

  1. Tévhitek a waldorf-iskoláról- és azok cáfolata!

Találkoztatok már olyan megjegyzésekkel, hogy a “waldorfos szülők mind bio-szülők, vagy  “majd állandóan kalákában dolgozunk ingyen az iskolában?”, esetleg: “tele van nehezen kezelhető, disz-es” gyerekkel az iskola..”? Ebben a cikkben ügyesen megválaszolja a szerző a tévhiteket, érdemes elolvasni, terjeszteni!

http://csillagberek.hu/harom-klasszikus-tevhit-a-waldorf-iskolarol/

  1. Adventi bazár Gödöllőn

November 22-én Adventi Bazár, régi szülőtársainkat, tanárainkat, diákjainkat és valamennyi hozzánk kötődő régi és új gyereket, felnőttet szeretettel várunk! A szervező osztályok idén is kitettek magukért, plakátjukat ld. itt (Megosztás Planicska-Altdorfer Eszter által!) Osszátok, terjesszétek, gyertek el!

https://www.facebook.com/WaldorfGodollo