Az a feladatunk, hogy a gyermek környezetében olyan hatást fejtsünk ki, hogy egészen a gondolatokba és érzületekbe menően a jót, az igazat, a szépet és a bölcset utánozó lénnyé lehessen.

Rudolf Steiner

Waldorf Hírsaláta 2014.11.08.

Ebben a levélben küldöm szülőtársunk, Buza Sarolta által árult méz árlistáját és a mézről szóló kedves levelét, valamint volt ovis és iskolás szülőtársunk ház-ajánlatát.

A Waldorf Hírsaláta várja a megosztani való híreiteket, üzeneteket, hamarosan jönnek a részletek!

Jó hétvégét!

Üdv,

F. Hajni

Sziasztok!

Szeretném a segítségeteket kérni abban, hogy gyermekeim tandíját ki tudjam fizetni.

Ha szeretitek a mézet és az ár is megfelelő, a megvásárolt mézek utáni nyereséget teljes egészében a tandíjra fordítom. A mézek átvehetőek minden csütörtökön fél 1-tól 3-ig az iskola melletti, Bakelitben kialakított BIOPIACON. Illetve bármikor elcsíphettek és szólhattok, 2 napon belül hozom!

Telefonszámom: 06203998105

Köszönöm: Buza Sarolta

méz

Kedves Érdeklődők!

Szeretnénk eladni vagy kiadni a gödöllői házunkat. Ez a ház amolyan hagyományőrző stílusban épült, 2008-ban. Úgynevezett oszlopvázas vályogház, ami azt jelenti, hogy nem a falak tartják a tetőt, hanem a falakban lévő oszlopok.

A házban négy szoba van, nappali, konyha, fürdőszoba, wc, kamra, kazánház. A hasznos alapterülete 111 m2, a telek mérete 720 m2.

A telken nincs bent a gáz, a fűtésről kemence gondoskodik, amely a radiátorokban keringő vizet is melegíti. A kemencéhez egy takaréktűzhely is tartozik, farkasordító hidegben abban is lehet még fűteni. (A kazánházban ki van alakítva a gázkazán helye, egyszerűen beszerelhető, ha valaki nem szeretne a kemence fűtésével foglalkozni.) A vízvezeték, a csatorna és az elektromos hálózat új.

Hajópadló van minden helyiségben, a fürdőszobában is, méhviasz alapú kencékkel kezelve.

A falak sárral vannak vakolva és sima mésszel meszelve. (A fal vastagsága 47 cm, amire terveztünk még 10 cm vastag nádpalló borítást, sárral tapasztva, de már nem jututt rá időnk.) Cement és hasonló nincs a vakolatban, ami érződik is a ház légkörén. A padlás szintén sarazva van hagyományosan, a sár alatt nádpalló és hullámpapír van.

Az ablakok első osztályúak, természetesen fából.

A mennyezet szintén fa, az átlapolással rakott födémdeszkák látszanak.

A kert nagyjából rendezett, a ház előtti udvarrész még füvesítésre vár. A kertben van egy nagy, öreg körtefa, és egy fiatal is. Van 3 almafa, egy sárgabarackfa, szeder, málna, piszke, és egy nagy diófa. Van egy ásott kút is, a szomszéd nénivel közös, de nincs használva egyelőre.

Összességében a lényeg az, hogy ez egy nyugis ház, és lelke van.

Mi nagyon szerettünk itt lakni, és a gyerekek is jól érezték benne magukat.

Az ára 25.5 millió forint. A házat a Gödöllői Ingatlanközpont is hirdeti (www.godolloihaz.hu) a 2509880 sz. adatlapon, vagy az alábbi közvetlen linken fényképek is megtekinthetők:

http://godolloihaz.hu/reszletek.php?adatlapszam=129937&type=

Köszönettel:

Jurás család

Tel.: 06204474520