Az a feladatunk, hogy a gyermek környezetében olyan hatást fejtsünk ki, hogy egészen a gondolatokba és érzületekbe menően a jót, az igazat, a szépet és a bölcset utánozó lénnyé lehessen.

Rudolf Steiner

Waldorf Hírsaláta 2014.10.22.

1. Laptop és nyomtató kerestetik!

Továbbítjuk szülőtársunk, Balla Vera kérését:

“Keresek gyors és olcsó laptopot és nyomtatót (főképp gyermekeknek) ismeretterjesztő és grafikai munkához.

Balla Vera
Tel.: 06 70 275 6641”

2. Garoda klub

Iskolánk egyik régi diákja, Várszegi Márton kezdeményezését szeretnénk figyelmetekbe ajánlani:

A 2014-ben alakult Garoda Klub jelenlegi formáját és egyben küldetését közel 20 év tapasztalat alatt nyerte el. A kezdetben garázsként működő helyiség jelentős részét akkoriban egy jármű foglalta el. A későbbiekben az autó egyre inkább kiszorult, így lehetőség nyílt kétkezi barkácsolásra, kézműves tevékenységekre, a tér értékesebb kihasználására. Az első nagyobb átalakítás után irodaként szolgált, illetve a családnak, baráti társaságoknak jelentett találkozási pontot. Számos beszélgetés, kézműves foglalkozás, és egy-egy előadás tette szerethetővé a pici közösségi teret, ezzel egyfajta otthoni légkört teremtve.

A Garoda Klub a megújult külsővel, és arculattal szeretné ezt a küldetését továbbvinni, továbbfejleszteni. Azaz olyan közösségeket, klubokat felkarolni, vagy létrehozni; művészeti kiállításoknak
teret adni, előadássorozatokat, tanfolyamokat szervezni, melyek képesek az emberközeli értékeket megőrizni, tovább vinni. A mai világunkban az egyik legnagyobb kincs a szabadidő, melyet természetesen szeretnénk minél hasznosabban eltölteni lehetőleg olyan társaságban, ahol értékelnek minket, meghallgatják ötleteinket, ahol kikapcsolódhatunk, és nem utolsó sorban, ahol örömet szereznek nekünk. A Garoda Klub nagy hangsúlyt fektet ezen értékek megtartására, azaz a semmi mással nem helyettesíthető személyes találkozásra, eszmecserére, az élő közösség erejének felismerésére, amelyre a szlogenünk is átvitt értelemben utal.

Ha szeretnél a Garoda Klub tagja lenni, látogass el hozzánk, vagy írj nekünk a kapcsolat fülnél, és kérdéseidre nagy örömmel válaszolunk.

Baráti üdvözlettel:

Várszegi Márton és Várszegi Tamás
(klubalapítók)

cím: Gödöllő, Szt. János utca 1/d
e-mail: garoda@garoda.hu
honlap: www.garoda.hu
https://www.facebook.com/garodaklub

A klub programjainak plakátját és a fenti ismertetőt kifüggesztettük iskolánkban, a földszinti (régi gazdasági iroda) melletti faliújságon.

3. Dr. Bistey Zsuzsa könyvbemutatóval egybekötött előadása

Az Arkánum Alapítvány http://www.arkanum-alapitvany.hu) holokauszt évi megemlékezéséhez kapcsolódó országjáró programjának egyik színtere lesz a Gödöllői Waldorf Iskola 2014. november 5-én, szerdán 18:00 órakor, melynek keretében könyvbemutatóval egybekötött előadást tart Dr. Bistey Zsuzsa “Újraszületés a hamvakból – A Holokauszt a modern szellemtudomány tükrében” címmel.Dr. Bistey Zsuzsa az Arkánum Alapítvány vezetője, a könyvek, valamint az előadásai Rudolf Steiner szellemében fogantak.

A szervezők szeretettel várnak minden érdeklődőt!

http://waldorf-godollo.hu/ujraszuletes-a-hamvakbola-holokauszt-a-modern-szellemtudomany-tukreben/