Az a feladatunk, hogy a gyermek környezetében olyan hatást fejtsünk ki, hogy egészen a gondolatokba és érzületekbe menően a jót, az igazat, a szépet és a bölcset utánozó lénnyé lehessen.

Rudolf Steiner

VÍZKERESZT ünnepe

2013_01_06_83212014. január 6-án, a főoktatás után tartjuk diákjainkkal Vízkereszt ünnepét, melyre mindenki magával hozhatja az otthoni koszorúkat.

Az 1-5. osztályok a főoktatás után, a tízórai szünet végén összegyűlnek az udvaron, a kemence előtt, magukkal hozva a koszorúkat.

10:10-kor kezdetét veszi a koszorúégetési ceremónia, utána elindulunk együtt az Alsóparkba, a Zeneiskola mögötti hídhoz, ahol a forró hamut szentelt vízre „cseréljük”, majd visszatérünk az iskolába (számításaink szerint 12 óra körül).

Az iskolában az osztályok, az osztálytanító vezetésével, a patakról hozott szenteltvízzel megszentelik az osztályokat és fölírják az ajtó fölé, hogy: „20*G*M*B*14”. Ezekben az osztályokban a program legkésőbb 13:00-kor véget ér.

A 6. osztály a főoktatás után Planicska Eszter vezetésével “máriabesnyői túrára” megy, ahonnan legkésőbb 15 órára  visszaérnek az iskolába, így a szokásos időben ér véget a programjuk.

A 7. osztály programja még egyeztetés alatt áll.

A 8. osztály a főoktatás után Szalai Imre vezetésével az iskola udvart, kertet fogja megszentelni. Várható befejezés legkésőbb 13:00 órakor.

Szép Ünnepet kívánunk mindenkinek!

Magi_tissot-2

James Tissot: Journey of the Magi