Az a feladatunk, hogy a gyermek környezetében olyan hatást fejtsünk ki, hogy egészen a gondolatokba és érzületekbe menően a jót, az igazat, a szépet és a bölcset utánozó lénnyé lehessen.

Rudolf Steiner

Vértes tábor

2020. április 30.

Bár a nyár még messze van, de a táborszervezés ideje elérkezett.

A tavalyihoz hasonlóan tanáraink, Steiner Melinda és Rábel Nagy Ágnes idén is szerveznek nyáron tábort, most a Vértes hegység szépségeit fogják felfedezni.

Tábor időpontja: 2020. július 6-12.

Jelentkezés: A jelentkezési lap  kitöltésével, és 10.000 Ft előleg befizetésével lehet. Az előleget, akkor áll módukban visszaadni, ha a jelentkezőnek sikerül maga helyett találnia valakit.

Helyszín: Vértes (Mór és Oroszlány között)

Korosztály: elsősorban 5-8. osztályosok

Részvételi díj: 30.000 Ft + útiköltség, ami Gödöllőről 3000 Ft. Teljes összege befizetésének határideje: 2020. május 25.

Ízelítő a programból:

A tábor első napján Mórig utazunk, ahol bevetjük magunkat a vértesi rengetegbe és csak a hetedik napon jövünk ki belőle.

Első két nap Pulyka-tisztáson alszunk nomád sátortáborban, ahol találhatunk majd hideg vizes fürdési lehetőséget, áram- és térerőmentes környezetet.

3-4. éjszakát Szentgyörgyváron, 5-6. éjszakát Kőhányáson töltjük, ahol örülhetünk majd a melegvíznek.

A táborváltó túráink 8-10 km hosszúak. Ez alatt mi visszük a hátunkon az összes felszerelésünket.

A többi napon hosszabb, 15-20 km-es túrákat teszünk. Ha egyik nap összeszedjük minden erőnket, akkor egy 30 km-es túrával Csókakői várat is megnézhetjük. Program tervek között szerepel vár, várrom, tavak, bányászati múzeum látogatása.

Esténként számháborúzunk, kártyázunk, tábortüzet gyújtunk, beszélgetünk.