Az a feladatunk, hogy a gyermek környezetében olyan hatást fejtsünk ki, hogy egészen a gondolatokba és érzületekbe menően a jót, az igazat, a szépet és a bölcset utánozó lénnyé lehessen.

Rudolf Steiner

Újra itt a Dióhéj!

2014. december 19.

A Dióhéj szerkesztése során az egyik legszebb pillanat, amikor összeülünk az új szám tervezésekor. Igyekszünk jó idejében nekifogni – hacsak nem szervezünk éppen egy városi rendezényt:) –, mert már tapasztalatból tudjuk, nagyon hosszú az út, mire kezébe vehet egy kész példányt a kedves olvasó… Ilyenkor – végigbeszélve a különböző rovatokat – mint egy panoráma jelenik meg egész közösségünk, rengeteg gondolatot, tervet, múltat és jövőt érintve, izgalmas beszélgetés csíráját magában rejtve. Már eleve gyermekeink is nagyon inspirálóan hatnak a munkánkra, hiszen naponta új és izgalmas élményekkel jönnek haza. Végül egy jó nagy, színültig megtöltött bugyorral jövünk el a megbeszélésről, sok-sok feladattal (ki kinek fog szólni, kit kérdez meg, kinek mi lesz a feladata, stb.)

Aztán telik-múlik az idő… A határidő közeledtével még általában nagy a csend… Persze tisztelet a kivételnek, akik élharcosként, elnézést kérve, hogy biztosan ők az utolsók – ilyenkor mi nagyvonalúan jókat mosolygunk –, a kért időre pontosan és gondosan eljuttatják nekünk a cikket.

És vannak olyanok is, akikre érdemes várni, mert biztosan tudjuk, ha megígérte, meg is fogja csinálni. Persze előfordulnak váratlan helyzetek, hogy mégsem megy… És vannak hihetetlen meglepetések is! Amikor még aznap, azon nyomban az esemény után megszületik egy cikk a Dióhéjba! Végül aztán óriási “hajrá”-val, összefogással megszületik az új szám!

Igazi csapatmunka, közös alkotás ez, melynek során arra törekszünk, hogy minél többen megszólaljanak, megosztva egymással gondolataikat, élményeiket mindarról, ami nap mint nap történik gyermekeinkkel, velünk szülőkkel, pedagógusokkal az osztálytermek, az óvodák falain belül és kívül. Így nagy örömmel, szeretettel várjuk az írásokat, javaslataitokat továbbra is!

Köszönjük mindenkinek, aki közreműködött az adventi szám létrejöttében, és mindazoknak, akik megtiszteltek bennünket írásaikkal! 

Fogadjátok szeretettel!

Megvásárolható Mincsik Krisztinánál.

Ízelítőül a legfrissebb szám tartalmából:

2014advent_belivek.pub 2014advent_belivek.pub