Az a feladatunk, hogy a gyermek környezetében olyan hatást fejtsünk ki, hogy egészen a gondolatokba és érzületekbe menően a jót, az igazat, a szépet és a bölcset utánozó lénnyé lehessen.

Rudolf Steiner

ÚJRA DIÓHÉJ!

2014. március 12.

Amikor ősszel néhányan elhatároztuk, hogy szeretnénk újra életre kelteni a Dióhéj szellemi örökségét, még nem is sejtettük, hogy milyen gyorsan magával ragadja majd csapatunkat az a hangulat és lelkesedés, amit egy újság elkészítése jelent. Eleinte bizonytalanok voltunk és nagyon nagy kihívásnak éreztük, tudtuk, hogy óhatatlanul is mindenki a korábbi Dióhéjakhoz fogja majd hasonlítgatni próbálkozásunkat, és elődeink igen magasra tették a mércét. Izgalommal vártuk a fogadtatást, a visszajelzéseket…

Az Adventi Bazárra jelentettük meg a közel 20 éves múltra visszatekintő, rövid szünet után újjáéledt Dióhéj első számát. Az első szám kedvező fogadtatásra talált, így további erőt tudtunk gyűjteni ahhoz, hogy alig két hónappal az adventi újság után már egy újabb számot olvashattok, méghozzá egy rendhagyó számot.  Követve az utóbbi évek hagyományát, az évkör négy nagy ünnepéhez kötődve szeretnénk majd a jövőben újra az újságot elkészíteni. Ám idén a Mihály-napi szám még kimaradt, így egy „közbülső szám” megjelentetése mellett döntöttünk. Választásunk a karácsony és húsvét közötti Gyertyaszentelő Boldogasszony napjára (február 2.) esett.

Ízelítőül:

untitled untitled

Az újság szellemiségét, hagyományait szeretnénk megőrizni, közösségépítő erejét feléleszteni és továbbvinni. Szeretnénk, ha a Dióhéj valóban a közösség újságja lenne a jövőben is, örömmel és szeretettel várunk minden véleményt, kérést, ötletet!

Az előző szám letölthető honlapunkon is az ISKOLA/ISKOLAI ÉLET/DIÓHÉJ ÚJSÁG menüpont alatt, néhány példány még kapható Mincsik Krisztinánál.

Az új szám is Mincsik Krisztinánál lesz megvásárolható a földszinti irodában, ára 400 Ft.

Fogadjátok, olvassátok szeretettel!

A Dióhéj szerkesztőcsapata nevében: Fábián Zsuzsa