Az a feladatunk, hogy a gyermek környezetében olyan hatást fejtsünk ki, hogy egészen a gondolatokba és érzületekbe menően a jót, az igazat, a szépet és a bölcset utánozó lénnyé lehessen.

Rudolf Steiner

Új Waldorf kerettanterv és Óvodapedagógiai program!

2013. június 16.

Bizonyára sokan tudjátok már, de ezen a fórumon is fontosnak tartjuk közzétenni, hogy 2013. áprilisában hivatalosan is elfogadásra került a Waldorf-óvodapedagógiai program, május közepén pedig a magyar Waldorf iskolák új kerettanterve! Ez óriási jelentőséggel bír a jelenlegi közoktatási változásokban a Waldorf intézmények helyzetét illetően, hiszen ezzel a lépéssel továbbra is lehetővé válik Waldorf-pedagógiai oktatásunk legitim módon, törvényes keretek között.

MWSZSzavakban kifejezhetetlen köszönet illeti munkájukért a Kaszás Kata által koordinált csapatot és az óvonői mentorkört, valamint a Tallós Péter, Kulcsár Gábor és Kökéndy Ákos által vezetett 27 fős tantervi szerkesztő csapatot és a többi önkéntest, akik segítették ezt a folyamatot!

A Waldorf-óvodapedagógiai program és a Waldorf iskolák új kerettanterve letölthető a Magyar Waldorf Szövetség honlapjáról.