Az a feladatunk, hogy a gyermek környezetében olyan hatást fejtsünk ki, hogy egészen a gondolatokba és érzületekbe menően a jót, az igazat, a szépet és a bölcset utánozó lénnyé lehessen.

Rudolf Steiner

TT2017 – Magonc tábor

2017. május 31.

TT2017 táborozz a Magonc Alapítvánnyal 2017-ben is!

Ahogy már talán hallhattátok, idén nem lesz TERMIK Tábor. Ennek legnagyobb oka az erőforráshiány: úgy éreztük, most nem tudnánk egy ilyen nagyságrendű eseményt az eddigi évekhez méltó minőségben megrendezni. Viszont természetesen a 2017-es nyár sem maradhat Magoncos tábor nélkül, ezért egy kisebb létszámú és kevésbé nomád, ugyanakkor a termikes hagyományokra nagyban építő programot szervezünk a Tihanyi-félszigetre, 2017. augusztus 19. és 27. között.

Ha nyitott vagy a téged körülvevő világra, és szeretnéd a nyarat igazán jó közösségben, érdekes természetismereti, társadalmi és közösségépítő foglalkozásokon eltölteni, köztünk a helyed!

A program neve egyszerűen TT2017, utalva a TERMIK Táboros kötődésre, illetve a tábor helyszínére: a Tihanyi-félszigetre.

A tábor programjain környezeti és társadalmi kérdésekkel foglalkozunk, a leíró jellegű bemutatás mellett nagyon fontosnak tartjuk a problémafelvetést és a lehetséges fenntartható megoldási lehetőségek közös keresését-bemutatását is. Mindezeket interaktívan, élményközpontúan, holisztikus látásmóddal keretezzük.

A táborban a résztvevők 10 fős csoportokba lesznek beosztva, ezek a csoportok egy vezetővel kiegészülve alkotják a tábori közösség alapját. Négy délelőtt során a csoportok forgószínpadszerűen különböző szakmai programokon vesznek részt. Ezeken az idén igazán sokszínű programokon a résztvevők és szervezők együttesen fedezik fel a félsziget élővilágát, táji és kulturális értékeit, ismerkednek az egészséges életmóddal és a civil társadalommal, valamint napi környezetvédelmi praktikákat, fortélyokat, illetve tájékozódási ismereteket sajátítanak el.

Célunk, hogy a táborunkban résztvevők értékekkel gazdagodjanak, fejlődjenek a következő szakmai programok mentén:

  • Hagyományok és modernitás a Tihanyi-félszigeten
  • Aktív életmód, sportok a természetben
  • Környezetvédelem és civil társadalom
  • Helyi természeti értékeink és cselekvő természetvédelem

A fennmaradó napokon egyéni választás szerint érdekesebbnél érdekesebb témákról szóló előadásokba, beszélgetésekbe, interaktív foglalkozásokba és kirándulásokba kapcsolódhatnak be a résztvevők, valamint természetesen Tihany főbb látványosságainak (pl. Tihanyi Bencés Apátság, Kogart Kiállítások) meglátogatására is lehetőséget biztosítunk.

A délutánok során hasonlóan színes és változatos, de kötetlenebb programok várnak a táborozókra, a jó hangulatú közösség kialakulását segítő csapatépítő programok.

Este tábortűzzel, énekléssel, alkalmanként sütögetéssel vagy egy-egy, a tábori tematikájához kapcsolódó film közös megtekintésével zárjuk a tábor napjait.

Hogyan tovább?

Ha felkeltette érdeklődésed táborunk, a honlapon bővebb információt találsz – többek között a tábor menetéről, a programokról és a szervezőkről is: https://magonc.org/tt2017/

Ha nem találsz kérdésedre választ a honlapon, kérjük keress minket a jobb oldalon látható központi elérhetőségeinken, vagy írj a Facebook-oldalunkra: https://www.facebook.com/magoncalapitvany/

Részvételi díj:

Hozzájárulás ajánlott összege az utazás, szállás, étkezés, programok, és közös tábori felszerelés költségeihez:

  • sátras szállás választása esetén 50.000 Ft
  • kőházas szállás választása esetén 55.000 Ft.

Hány éveseknek ajánljuk?

A célkorosztály 12-15 év, egyéb esetben külön személyes egyeztetés szükséges.

Jelentkezési határidő:

A jelentkezés március elejétől folyamatos, a helyek feltöltéséig.

Fontos: idén a résztvevői létszám (korábbi táborainkhoz képest) rendkívül korlátozott, és a jelentkezéseket időrendben bíráljuk el. Ezért érdemes minél hamarabb jelentkezni :)!

Szeretettel várunk minden érdeklődőt!

A szervezők nevében: Farkas Boglárka