Az a feladatunk, hogy a gyermek környezetében olyan hatást fejtsünk ki, hogy egészen a gondolatokba és érzületekbe menően a jót, az igazat, a szépet és a bölcset utánozó lénnyé lehessen.

Rudolf Steiner

Tizenkét Szent Éjszaka

Kedves Érdeklődők!

Szeretettel invitálunk Benneteket hagyományos művészi összejöveteleinkre idén is a Tizenkét Szent Éjszaka együttes megélésére.

Az első találkozó 2018. december 26-án 17:00 órától várhatóan 20:00 óráig lesz a Szadai Meseház Waldorf Óvodában (2111 Szada, Korizmics u. 32.)
A további találkozások időpontját közösen tudjuk egyeztetni a résztvevőkkel.

Szeretettel várunk Mindenkit, azokat is, akik nem tudnak minden alkalommal jelen lenni! A részvétel ingyenes, de adományokat az előadóknak és az anyagköltséghez szívesen fogadunk.

Forgács Erzsébet (erzsiforgacs@gmail.com, 06-20-339-8521)

Ez alkalommal egy hét évvel ezelőtti témához kapcsolódunk: Olaf Osteson legendájához, zenével, festéssel, műelemzéssel: Anastassia Boronina (Oroszország), Csiki László (Erdély) és Anja Duben (Svájc) közreműködésével.

Az ember minden éjjel találkozik az őrzőangyalával, aki a következő nap impulzusait adja. Élete közepén találkozik a szellemi erőkkel, melyek ráhangolják életfeladatára és a Szent Éjszakák alatt kaphatja meg a következő évre a mindent átható szeretet alakjában az inspirációkat.

Ennek klasszikus reprezentánsa Olaf Osteson története, melyet Georg Goelzer feldolgozása alapján december 26. és január 6. között fogunk művészi módon feldolgozni.

Georg Goelzer 1941-ben született Teheránban német szülők gyermekeként. Ifjúkorában Ausztráliában élt és grafikusként dolgozott, majd Svájcba költözött, ahol gyógypedagógus volt a Sonnenhofban. Ezt követően 1980-’98-ig a Goetheanumban az antropozófiai képzések egyik felelőse. Számos antropozófiai témájú könyve jelent meg és grafikái, festményi is, melyeket a Goetheanumban állítottak ki.
 
Törekszünk arra, hogy a 12 alkalom során bejárjunk egy utat, mely régen csak a beavatottak számára volt elérhető, ma azonban tudatos megéléssel mindenkinek lehetőségként adva van.
“Olaf Osteson volt ő
Ki egykor oly hosszan aludt.
Nyugovóra tért Karácsony éjszakáján
Mélyen elszenderedett
És nem tudott felébredni,
Még tizenhárom nap elteltével
a nép a templomba nem ment.”
 
 
“Olaf a templom kapujában 
Megjelent, hogy hírül adja
Álmának képeit,
Amelyek hosszú alvása során
Betöltötték a lelkét.”