Az a feladatunk, hogy a gyermek környezetében olyan hatást fejtsünk ki, hogy egészen a gondolatokba és érzületekbe menően a jót, az igazat, a szépet és a bölcset utánozó lénnyé lehessen.

Rudolf Steiner

Tihany Ó-vár! – Tábori emlék

2014. október 12.

Bármennyi idő is telt el már a nyári szünet óta, mindig jóleső érzés visszaemlékezni a szép élményekre. Ezek egyike volt a sok kedves tábor, amelyek közvetlenül vagy közvetve kapcsolódtak iskolánkhoz.

A Dióhéj Mihály-napi számában komoly figyelmet szenteltünk a “Visszatekintés” rovatban a nyári táboroknak. Mivel azonban a képek – eltekintve a középső színes oldalaktól – fekete-fehérben jelennek meg, kiegészítésképpen az egyik kedves tábor, az “Tihany Ó-vár!” alkotóinak nemezképét itt szeretnénk közzé tenni, fogadjátok szeretettel!

“A nemeztérkép ötlete a tavalyi évben merült fel. Élménygyűjtés, aztán megtervezzük, hogy mi kerüljön rá. Minden jelentős helyszín és élmény megtalálható rajta, így a szálláshelyünk, út a sajkodi strandig, gyík az úton, a stég, melyről rengeteget ugráltunk, gyerekek a vízben és halacskák, a gejzírkúp mögött leselkedő rókafi, focipálya, rejtőzködő ürgékkel, a tihanyi Apátság és a visszhang is rákerült a képre. Ez őrzi emlékeinket, ez a tábori képeslapunk!”

Monostori Judit