Az a feladatunk, hogy a gyermek környezetében olyan hatást fejtsünk ki, hogy egészen a gondolatokba és érzületekbe menően a jót, az igazat, a szépet és a bölcset utánozó lénnyé lehessen.

Rudolf Steiner

Textilfestés növényi festékkel

A kurzus vezetője – Anna Wadström

Bázelben végezte művészettörténeti tanulmányait, majd a Bázeli Művészeti Múzeum kurátora volt. Ezt követően festészetet tanult Beppe Assenza antropozófus festőiskolájában. 2003-ban alapította a Dornach melletti Arlesheimben az Atelier Florelant, melynek célja a növényi festékek és a velük való különféle festési technikák népszerűsítése, tanítása, gyakorlása.

A kisebb munkák mellett, mint pl. az euritmia-fátylak, játszókendők, színpadképeket és színpadi függönyöket készít (pl.: Lipcsei Waldorf Iskola függönyei vagy Arlesheimben a Lichteuritmie Ensemble színpadképe, mely 2014. december 13-dikán a Goetheanumban Szent Odilia Legendájának előadásán volt látható).

Időpont: 2015. április 7-11.

Helyszín: Szadai Meseház Waldorf Óvoda

Részvételi díj: az anyagköltség, mely attól függ, hogy mit és mennyit készít valaki. Ehhez még az útiköltséget kell Anna Wadstömnek kifizetnünk, egyéb tiszteletdíjat nem kér.

Jelentkezés: 2015. március 10-ig Forgács Erzsébetnél (tel: +36(20)3398521, email: erzsiforgacs@gmail.com)

AWaldstrom_tabla