Az a feladatunk, hogy a gyermek környezetében olyan hatást fejtsünk ki, hogy egészen a gondolatokba és érzületekbe menően a jót, az igazat, a szépet és a bölcset utánozó lénnyé lehessen.

Rudolf Steiner

TERMIK tábortalálkozó és képvetítés

Szeretettel meghívunk minden érdeklődőt a 2013-as TERMIK Tábor képvetítéses élménybeszámolójára, melyet 2013. szeptember 7-én szombaton 18:45-től, a Gödöllői Waldorf Iskola euritmia-termében rendezünk meg.

Az eredetileg a Gödöllői Waldorf Iskola diákjai által alapított TERMIK Tábort idén immár hatodik alkalommal rendezte meg a Magonc Alapítvány. A tábor a Zemplén-hegységben, Regéc várának tövében, mintegy 120 fő részvételével valósult meg. A 10-14 éves gyerekek (jelentős részben az iskola tanulói) a tíz tábori nap során nomád körülmények között, a nagyvárosoktól távol ismerhették meg a táborhely környékének élővilágát, a helyi népszokásokat és mesterségeket, megtanulhatták nem kártékony módon hasznosítani a természeti adottságokat és erőforrásokat, elsajátították a tájékozódási ismereteket, mindeközben pedig egy jól működő, összetartó, szociális közösséget alakítottak ki.

termik12_tabortalalkozo_vetitesA találkozón a nyilvános képvetítés után a táborban részt vett gyermekeket több program várja: játékok, beszélgetés, eszemiszom és persze a tábori élmények felelevenítése. Az éjszakát is a Gödöllői Waldorf Iskola termeiben töltjük, vasárnap délelőtt pedig egy hatalmas számháborúval fejeződik be a program.

TERMIK_T_bor_2013_479_