Az a feladatunk, hogy a gyermek környezetében olyan hatást fejtsünk ki, hogy egészen a gondolatokba és érzületekbe menően a jót, az igazat, a szépet és a bölcset utánozó lénnyé lehessen.

Rudolf Steiner

TAVASZI ZSONGÁS
KÖZÖSSÉGI NAP

„TAVASZI ZSONGÁS”

.

Szeretettel várjuk közösségünk minden kisebb és nagyobb tagját
2013. április 20-án 9 órától az iskolában
egy közösen eltöltött napra.

Sokat gondolkodtunk azon, hogyan is nevezzük ezt a napot, de több ötletroham után ráéreztünk arra, hogy
nem az elnevezés számít, hívhatjuk akárhogy. A lényeg, hogy próbáljunk valami olyat csinálni, ami erőt és hitet adhat mindenkinek a közösségre a közeljövőben váró nem könnyű feladatokhoz.

Most az a fontos, hogy újra együtt legyünk és jól érezzük magunkat együtt!

Sokszínűségünket tükrözi a programkínálat is, reméljük, hogy mindenki talál benne számára kedveset: lehet majd sokat játszani, sportolni, főzni, enni-inni, kézműveskedni, dolgozni, tanulni, alkotni, csere-berélni tárgyakat, tapasztalatokat vagy akár nyári szállásokat is.

Tervezett programok:

 • 9-12 óráig a biodinamikus kertművelés alapjait mutatja meg nekünk Mincsik István. Aki szeretne ebben
  részt venni, kérjük Mincsik Krisztinánál jelentkezzen! (mincsik.krisztina@gmail.com)
 • Délelőtt lesz sok-sok játék elsősorban a gyermekeknek, pl. ping-pong verseny, tollaslabda, csocsó-bajnokság, különböző ügyességi játékok… Ehhez rendelkezünk néhány eszközzel, de ha még tudtok hozni ping-pong asztalt, csocsót, vagy bármi olyan jó játékot, amit szívesen megmutatnátok a többieknek is, hozzátok el, örömmel várjuk! Kérjük jelezzétek előre a felajánlásokat Kecskés Juditnál (kecskes.jutka@gmail.com), hogy előre tudjunk tervezni.

tér-erő-nap

 • „Tér-erő” nélkül nehéz közösségi napot elképzelni, és mindig akadnak teendőink az iskola körül:
  Vizy Miklós irányításával lehet majd fúrni-faragni is. Felújításra vár pl. a focipályán a futballkapu, jó lenne rendberakni a homokos pályát a tornasátor mellett, szanálásra vár a bakelit-műhely, rendezésre az iskola körüli kert, az udvar!
 • Lesz bolhapiac is — lehet cserélni vetőmagokat, palántákat, kertműveléssel kapcsolatos tárgyakat, könyveket, ötleteket és persze minden mást! Bár most kinézve az ablakon még nehezen tűnik hihetőnek, de biztos forrásból tudjuk, hogy hamarosan itt a nyár — nyaraláshoz, nyári tevékenységekhez kapcsolódó tárgyakat is lehet cserélni, adni, sőt, nyári szálláslehetőségeket is felajánlhatunk egymásnak! És persze bármi mást is — nézzetek körül otthon, milyen feleslegesnek tűnő tárgyaitok vannak, aminek mások örülnének!
 • Ez alkalommal is szeretnénk minél szélesebb körben megismertetni CSIRIBIRI Szívességbankunkat, ismét lehetőséget szeretnénk teremteni az eddigi kínálatok megismerésére és az új tagok beléptetésére.
 • Kézműveskedni is lehet majd, hiszen az is hozzátartozik egy waldorfos közösségi naphoz.
 • Közösségünkben minden évben nagyon sok nyári tábor szerveződik – aki szeretné, bemutathatja
  itt is a táborát, ízelítőt adhat a tábori tevékenységekből kedvcsinálónak.

Locaek-foznek

 • Igazi családi nap nincs sütés-főzés és evés nélkül: egy nagyszabású főzőversenyt tervezünk. Bármit lehet sütni-főzni, amit szívesen megmutatnátok a többieknek, itt is lehet jó ötleteket tanulni egymástól,
  lehet pl. bográcsozni, sütni a kemencében… Erre nemcsak felnőttek, hanem nagyobb diákok is nevezhetnek (persze felnőtt felügyelet mellett). Az alapanyagok költségét biztosítjuk, de szintén az előre tervezés miatt kérjük, a nevezéseket legkésőbb ápr.17-ig jelezzétek Lénának telefonon vagy e-mailben (tel.: 20 339 8598, e-mail: lenabalajti@gmail.com)
  Az elkészült finomságokból fogunk közösen megebédelni 13 óra körül
 • No és persze mi más zárhatna egy ilyen napot, mint a foci. Szeretettel várunk minden diákot, szülőt, tanárt egy közös focizásra, a meccsek száma a jelentkezők számától függ. Jelentkezni Szalai Imrénél lehet (szalaimre@gmail.com)
 • A közös együttlétet egy “örömzenéléssel” szeretnénk megkoronázni, ehhez hozzatok magatokkal minél több (főképpen ritmus-) hangszert!

Reméljük, hogy egy közösen együtt töltött, élményekben gazdag, feltöltő és erőt adó nap segíthet abban, hogy újra megérezzük a közösség erejét, a közös akaratot az előttünk álló feladatokhoz!

 

Szeretetteljes üdvözlettel:

a CSIRIBIRI csapat


.
.