Az a feladatunk, hogy a gyermek környezetében olyan hatást fejtsünk ki, hogy egészen a gondolatokba és érzületekbe menően a jót, az igazat, a szépet és a bölcset utánozó lénnyé lehessen.

Rudolf Steiner

TáncVideóTábor Gödöllő

Izgalmas napközis tábor 2020.07.20. – 07.24. Gödöllőn a Présház utca 13. -ban

Test – Képek || Mi látszik belőlem?

MOZDULAT és VIDEÓ

alkotótábor középiskolásoknak és fiatal felnőtteknek

#fizikalitás #tapasztalás #figyelem #alkotás

tér és kép

kompozíció

LEÍRÁS

Kirajzolódom a térből. A hajam, vállam, törzsem, karom, lábam. Határ körülöttem.

Kirajzolódsz a térből. A hajad, vállad, törzsed, karod, lábad. Határ körülötted.

Találkozás. Kirajzolódunk a térből, hajunk, vállunk, törzsünk, karunk, lábunk…

TEMATIKA

A tábor során egyrészt megismerjük és belakjuk saját testünket a tapasztalati anatómia, a kortárs tánc és vezetett improvizációk segítségével; kreatív módon kapcsolódunk a minket körülvevő térhez, és benne a többi résztvevőhöz; valamint mozgásos jelenlétünkkel, állóképekkel (rajz, kollázs) és mozgóképpel (videó) tanulunk meg fogalmazni és szavak nélkül kommunikálni.

A tábori napokat délelőtti tréningezéssel kezdjük (10.00-12.00), megtapasztaljuk fizikális- hogy létünket, aktivizáljuk figyelmünket, testünket. Játékos mozgásos feladatokkal zárva a délelőttöt ebédelünk (12.30-13.00), majd általunk válogatott tánc filmekbe, animációkba pillantunk bele, beszélgetünk, inspirálódunk (13.00-15.30).

A délutáni mozgásos részben vezetett improvizációval, kompozícióval megyünk tovább, a szabadabb mozgás során különböző figyelmi fókuszokkal dolgozunk egyénileg és csoportosan (15.00-16.30). A nap végén összegzünk, feldolgozunk, transzformálunk (16.30-18.00) Hogyan? Csoportokban megosztjuk és megörökítjük élményeinket. Állóképben (rajz, kollázs) vagy mozgóképben (videó).

A tábor hétfőtől péntekig bejárós, de csütörtökön lehetőség van egy bográcsozós, ottalvós estére. Ennek részleteit a tábor elején beszéljük meg magunk között és a szülőkkel egyeztetve.

Részletek: a csatolmányban és a facebook eseményben

https://www.facebook.com/events/292385972134311/?active_tab=about

Tábor Gödöllő_plakát pdf