Az a feladatunk, hogy a gyermek környezetében olyan hatást fejtsünk ki, hogy egészen a gondolatokba és érzületekbe menően a jót, az igazat, a szépet és a bölcset utánozó lénnyé lehessen.

Rudolf Steiner

Szülők iskolája
Válaszok a „mai világ” kihívásaira

A különböző témákat felölelő programsorozatunk utolsó előadására ill. foglalkozására kerül most sor, melynek témája: „Az iskolai évek, szülő-iskola kapcsolat, együttműködés”.

Mindennapi életünkben fontos vezérelv számunkra, hogy egy Waldorf iskola nem csak a diákok és tanárok iskolája, hanem a szülőké is. Hiszen az ő hitük, meggyőződésük nélkül nem jött volna létre az óvodánk és iskolánk, a napi működés is elképzelhetetlen lenne folyamatos munkájuk nélkül. Azonban az együttműködés talán ennél is fontosabb színtere a gyermekek nevelése, az iskolának és a családnak ugyanolyan fontos szerepe van a gyermekek fejlődésében, személyiségük, a bennük rejlő kincsek kibontakoztatásában. Ehhez azonban elengedhetetlen a valódi együttműködés, a bizalommal teli szülő-iskola kapcsolat. És mindennek alapja a teljes személyiségünkkel való jelenlét…

Szeretettel várunk Benneteket ismét egy tartalmas, feltöltő délelőttre, ahol feltehetitek bátran a kérdéseiteket és új tapasztalotokra tehettek szert a beszélgetéssel egybekötött előadás és a dráma-foglalkozás során.

Ezalatt gyermekeitek elhelyezéséről sem kell gondoskodnotok, mert meleg, kedves légkörben most is vigyázunk rájuk!

SZÜLŐK-ISKOLÁJA_PLAKÁT-web-1500-2013-05-11