Az a feladatunk, hogy a gyermek környezetében olyan hatást fejtsünk ki, hogy egészen a gondolatokba és érzületekbe menően a jót, az igazat, a szépet és a bölcset utánozó lénnyé lehessen.

Rudolf Steiner

Szent Márton Ünnepe

Szent Márton ünnepére készül iskolánk apraja-nagyja.

A folyosókon végig haladva a nap bármely időszakában Márton-napi dallamokat hallhatunk és nagy igyekezettel készül a sokféle, gyönyörű lámpás. A kicsik már alig várják, hogy elkezdődjön a séta a kis lámpásokkal a sötétben.

Az iskolai ünnep 17.00 órakor kezdődik az iskola bejáratánál, innen közösen indulunk a lámpásokkal kirakott úton. Pár perces várakozással indulnak majd az osztályok az iskolakert mögötti területre, ahol a szervező 2. osztály szülői köre várja közösségünket Szent Márton életéből vett állóképekkel. Az út az iskolaudvarra vezet, ahol a hatalmas tűznél – szintén régi hagyományainkhoz híven –  énekléssel, finom teával és az adakozás szimbólumaként pogácsaosztással koronázzuk meg ezt a varázslatos ünnepet.

Rossz idő esetén az euritmia teremben várják a szülők az osztályokat az állóképekkel. A pogácsaosztás és a teázás pedig ezután külön-külön az osztályokban zajlik majd.

Szívből kívánjuk, hogy mindnyájunknak feltöltő, megemelő ünnepben legyen része!

Bővebben olvashattok honlapunkon Szent Márton ünnepéről az alábbi linkeken:

Ünnepeink – Szent Márton

Szent Márton ünnepéről – Turba Attila írása eredetileg a Dióhéj 2013 Adventi számában jelent meg

Márton_plakat_3