Az a feladatunk, hogy a gyermek környezetében olyan hatást fejtsünk ki, hogy egészen a gondolatokba és érzületekbe menően a jót, az igazat, a szépet és a bölcset utánozó lénnyé lehessen.

Rudolf Steiner

Ruhacsere kedden / Használt mobiltelefon gyűjtés a Civil Házban

Kedves Barátunk!

Az esős időjárás miatt sajnos nem tudtunk megfelelően előkészülni a múlt szombati önkéntes napra, mert az akadálymentes komposzt toalett felületkezeléséhez több nap száradási idő szükséges, így sajnos el kellett halasztanunk a rendezvényt.

Azért így is lesz nálunk esemény a következő napokban: ezen a héten kedden, október 20-án ruhacserét tartunk a Civil Házban.

  • Ha a te gardróbod is tele van, mégis előfordul, hogy úgy érzed nem tudsz mit felvenni
  • Ha változott az ízlésed, a ruhaméreted
  • Ha épp szelektálsz, egyszerűsíted a ruhatárad
  • És nem szeretnél fast fashion üzletben vásárolni, mert aggaszt a ruhagyártással járó környezetszennyezés és a munkásokkal való embertelen bánásmód

Akkor gyere el őszi/téli ruhacserénkre, ahol leadhatod megunt, de jó állapotban lévő darabjaidat és/vagy szerezhetsz néhány új holmit másoktól!
Részleteket Facebook oldalunkon és honlapunkon olvashatsz. Köszönjük, ha megosztod az eseményt ismerőseiddel! :)Használt mobiltelefon gyűjtés a Civil Házban

Nálad is lapul a fiókban néhány régi mobil?
Most végre a helyükre kerülhetnek!

Mi is csatlakoztunk gyűjtőpontként a Jane Goodall Intézet és az Intermetal Recycling Kft, a KÖVET Egyesület, az Afrikáért Alapítvány, a Védegylet Egyesület és a Ghibli Kft kampányához, ami “a magyar háztartásokban használt, de használaton kívülre került mobiltelefonokat célozza meg.

Ezeket a készülékeket az emberek elpakolgatják különböző rejtett zugokba, ahol aztán évekig lapulnak, amíg egyszer csak kidobásra kerülnek. Nem is sejtve micsoda kincs rejlik benne.

A használt készülékek kincset rejtenek, többek között 17 féle fémet lehet visszanyerni belőlük, például aranyat, ezüstöt, palládiumot, rezet. A mobiltelefonok előállításához szükséges nyersanyagok, például a koltán bányászata Afrikában veszélyeztetett fajok (pl. gorillák, bonobók és csimpánzok) élőhelyét, fennmaradását és a helyi közösségek érdekeit fenyegetik. Ezt a folyamatot szeretnénk megfékezni, ha ugyanis a használt mobiltelefonokban található fémek újrahasznosítása nagyobb mennyiségben valósul meg, akkor az előállításukhoz szükséges ércek bányászata várhatóan csökkenni fog.”

Bíztatunk, hogy hozd el te is régi mobilod a gyűjtődobozba a Civil Házba!

A gyűjtés időszaka: október 15 – november 22.

Hétfő: 10-től 17-ig
Kedd, péntek: 11-ről 14-ig
Szerda, csütörtök: 15-től 18-ig

Helyszín: Civil Ház – Gödöllő, Szabadság u. 23.

A gyűjtőláda a bejárat mellett rögtön balra található

Remélem, hamarosan találkozunk egy eseményünkön, addig is szép napokat kívánok! 

A Diverzitás-csapat nevében,