Az a feladatunk, hogy a gyermek környezetében olyan hatást fejtsünk ki, hogy egészen a gondolatokba és érzületekbe menően a jót, az igazat, a szépet és a bölcset utánozó lénnyé lehessen.

Rudolf Steiner

Pünkösdi Bazár az Arbofeszten

Az elmúlt években, a „Csiribiri-program” ösztönző erejének köszönhetően nyitottunk a város felé, aminek egyik eredményeként egyre többen keresnek meg bennünket együttműködési lehetőségekkel. Az „Arbofeszt”-et egy nagyon lelkes, fiatal, hasonló értékeket valló csapat szervezi, akik felkértek bennünket, hogy csatlakozzunk a rendezvényhez. Minden szempontot mérlegelve – a tanári konferencia, az egyesületi vezetőség és a szervező 4. osztály egyetértésével – arra jutottunk, hogy a Pünkösdi Bazárunkat idén az arborétumban, az „Arbofeszt”-en rendezzük meg, 2014. május 24-én szombaton.

A szokásos bazári hangulat megteremtése mellett ezúttal cél az is, hogy ismét kilépjünk egy kicsit a megszokott kereteink közül és értékeinket megmutatva jelenjünk meg egy nagyobb közösség előtt. Míg az adventi bazár a befelé fordulást, a belsőbb együttlétet segíti, addig a pünkösdi bazárral már évek óta kísérletet teszünk arra, hogy nyissunk kifelé. Ezúttal egy nagyobbat nyitunk a szokásosnál, hogy egy kicsit a világba is kilépve a bennünk dolgozó erőket, lehetőségeket megosszuk másokkal is, és egy nagyobb közösségbe átlépve, belső akartunkkal hassunk a világba.

Minden ötletet, vállalást, tenni akarást örömmel fogadunk közösségünkből a következő hetekben! A szervezőkkel egyeztetve a következő tevékenységeket tervezzük:

  • kézműves foglalkozások
  • reformbüfé
  • receptfüzet készítése
  • táncház, májusfatánc
  • körhinta
  • kiállítás diákjaink munkáiból
  • waldorf bábszínház
  • játszóház kicsiknek

A kézműves kirakodóvásárra az árusokat Mincsik Krisztina koordinálja, elérhetőségei: (20) 5000 889 és mincsik.krisztina@gmail.com

Szeretettel várunk minden érdeklődőt május 24-én szombaton, az Arborétumban!

Az Arbofesztről részletesebb információ olvasható ITT (pdf). A rendezvény facebook oldala

arbofeszt2014

Ízelítőül néhány fotó a tavalyi rendezvényről: