Az a feladatunk, hogy a gyermek környezetében olyan hatást fejtsünk ki, hogy egészen a gondolatokba és érzületekbe menően a jót, az igazat, a szépet és a bölcset utánozó lénnyé lehessen.

Rudolf Steiner

Óriási siker Żywiecben!

2013. február 15.

PASTORAŁKA 2013 167

A Gödöllői Lengyel Nemzetiségi Önkormányzat szervezésében 2013. január 12-13-án lengyel testvér-városunkban, Żywiecben vendégszerepeltek a Gödöllői Waldorf Iskola kisdiákjai, akik a Karácsonyi és Pásztorénekek VIII. Nemzetközi Fesztiválján léptek fel.

A rendezvény fő szervezője a Żywieci Művelődési Központ, fő támogatója pedig a Visegrádi Alap volt. Színeinket a „Gingalló” folklóregyüttes, illetve az őket kísérő, de önállóan is megméretkező „Bori és Friends” zenekar képviselte. A 4 Visegrádi országból összesen 47 együttes, zenekar és szólista nevezett és mutatta be tudását 6 kategóriában a szakmai zsűri előtt.

A magas színvonalú műsorok közül a zsűri döntése alapján jelentős gödöllői siker született: kategóriájában
a „Gingalló” együttes második díjat nyert, míg a zenekarok között Boriék a harmadik helyet foglalhatták el.
Ez a gyerekek tehetsége és lelkesedése mellett elsősorban kiváló felkészítő tanáraik: Tápai Dóra és Jelinek Eszter nagyszerű munkáját dicséri. A fődíjat a rendező város reprezentatív népdal- és táncegyüttese,
a „Żywieci Föld” nyerte el.

Dyplom-Gingallő-2013A díjak kiosztását vasárnap tartották, ahol a díjazottak gálakoncertet adtak. A gödöllői csapat ismét hatalmas közönségsikert aratott. A Fesztivál mindkét napján jelen voltak a város vezetői: Antoni Szlagor polgármester és helyettese, valamint a város püspöke is, akik a díjakat átadva együtt örültek sikereinknek.

A fiatalok a hivatalos programok közben városnézésen vettek részt. Megtekintették a város nevezetességeit,
a Habsburg-kastélyt és a Żywieci Sörgyár interaktív múzeumát is.

A 22 fős diákcsapatot két tanárnő: Tápai Dóra és Planicska Eszter kísérte, valamint Szabó László, a GNKÖ elnöke és lengyel felesége, illetve Sándorné Pálfalvy Beáta, a Gödöllői Testvérvárosi Egyesület elnöke, akik a város vezetőivel további együttműködési lehetőségekről tárgyaltak.

A kiutazás a GLNO és a GTE támogatásával
valósult meg. A nyerteseknek szívből gratulálunk,
a támogatókat pedig köszönet illeti.

 

                                Szabó László