Az a feladatunk, hogy a gyermek környezetében olyan hatást fejtsünk ki, hogy egészen a gondolatokba és érzületekbe menően a jót, az igazat, a szépet és a bölcset utánozó lénnyé lehessen.

Rudolf Steiner

Nicsak, ki énekel itt?

2013. december 22.

Egy átlagos keddnek indult. Becsöngettek, zajlottak az órák. Egyszer csak egy különös kompánia érkezett az iskola nagy tölgyfa ajtajához, hangszereket cipelő kedves, bájos anyukák, gyermeket váró kismamák, apró gyermekek, nagyobb csemeték és –kakukktojásként – egy kedves apuka is velük tartott. A kapunál aztán kopogtatás és várakozás nélkül bementek. Tudták, mit akarnak: megálltak az első és második osztály előtt és a mit sem sejtő gyerekek füle hallatára énekelni kezdtek! A különleges hangzásvilágú, bájos dalokkal, az azokat kísérő csellóval, fuvolaszóval és egyéb igényes hangszerekkel kedves meglepetést, igazi adventi hangulatot hoztak az iskola falai közé, amit a gyerekek kórusa viszonzott.

Nem mások ők, mint a Gödöllői Waldorf Óvoda és a szadai Meseház Waldorf Óvoda közös kórusa. A kórusvezető iskolánk ének- és kórusvezető tanára, jelenleg harmadik babáját váró Farkas-Molnár Judit. A kórus megléte, munkájuk, a sok próba, gyakorlás és persze előadásuk egyik célja, hogy mindez „híd” legyen a két óvoda között, melynek szépségét a szadai és gödöllői óvodás szülők (jelenlegiek és régebbiek egyaránt) közös részvétele adja.

Köszönjük a szívet melengető, kedves előadást mindenki nevében, és íme, öröljön mindenki velünk együtt a felvételt hallgatva!

Waldorfos szülők kórusa from TuriB on Vimeo.

(lejegyezte: Fülöp Hajnalka)

A felvételt Dobrocsi Laurának köszönhetjük!