Az a feladatunk, hogy a gyermek környezetében olyan hatást fejtsünk ki, hogy egészen a gondolatokba és érzületekbe menően a jót, az igazat, a szépet és a bölcset utánozó lénnyé lehessen.

Rudolf Steiner

Napút Művészeti Akadémia Nyári alkotótábor

2019. február 8.

Kedves Érdeklődők!

A Napút Művészeti Akadémia idén is szeretné egy hazai, nyári alkotótábor lehetőségét megteremteni az érdeklődők számára. Kiemelten várjuk a gyakorló alkotókművésztanárok jelentkezését.

Szeretnénk, ha sok inspirációt tudnátok meríteni a munkához egy művészi elmélyüléssel töltött hétből. Valamint spontán szerveződések lehetőségét is szeretnénk megteremteni ezzel, melyek új alkotóközösségeket tudnak életre hívni, közös szemlélet, gyakorlati szempontok alapján, hogy a művészettel foglalkozók megtalálhassák egymást.

Ahogy az elmúlt 11 évben, idén is elsősorban a rajz-festészeti képzés lesz a középpontban.

Különösen fontosnak tartjuk odafigyelni, hogy mit igényel a mi korunk, a fiatalok (művészeti-) tanítását illetően, vagy az egyéni és közösségi alkotás kérdéseit tekintve.

Ehhez kapcsolódóan gyakorlatokat dolgozunk ki, és szemléletbeli segítséget is szeretnénk adni az antropozófia talaján állva, a művészi “közép” erejével.

Az egy hetes tábort július második hetére tervezzük, a helyszíne még nem végleges, de az eddigiekhez hasonlóan szép és méltó környezetben leszünk.

Szeretnénk kérni előzetes visszajelzéseteket a szervezés miatt február 8.-ig a naputasok@gmail.com címre, hogy érdeklődtök-e a tábor iránt!

Köszönjük együttműködéseteket!

Napút Művészeti Akadémia

Bp. 1089 Bláthy Ottó u. 41.