Az a feladatunk, hogy a gyermek környezetében olyan hatást fejtsünk ki, hogy egészen a gondolatokba és érzületekbe menően a jót, az igazat, a szépet és a bölcset utánozó lénnyé lehessen.

Rudolf Steiner

Szent Márton emlék

2013. december 8.

Sokszínűen ünnepelte iskolánk és óvodánk apraja-nagyja Szent Márton napját. Igaz, már eltelt azóta jónéhány nap és nagy izgalommal készülődünk a közelgő Adventi Bazárra, szeretnénk ezen a fórumon is megosztani az ünnep egyedülálló élményeit és minőségét.

A Márton-ünnep az év egyik legszebb ünnepe, amit évről évre igazi közösségi ünneppé tudunk varázsolni. Összeállításunkkal az Adventi Bazáron nagy örömünkre újra megjelenő DIÓHÉJ újságunkban szeretnénk bemutatni azt, hogy közösségünk mennyire sokszínűen, s mégis összetartozóan, „egy köpönyeg alatt” élte meg az idei Márton-ünnepet.

Diákok, szülők, óvónők, tanárok mesélnek élményeikről, kedvcsinálóul álljon itt ezekből a szép írásokból néhány sor:

“A Márton napok nekem mindig az iskolai évek fénypontját jelentették.”
Fazekas Máté, 8. osztály

“Ez a nap az önzetlenség ünnepe. A szeretet, a megosztás, ezek nélkül nem Márton nap a Márton nap.”
Csurilla Patrik, 8. osztály

Boldogan egy meleg, jó élménnyel és sok mosollyal gazdagodva mentem el az iskolából.”
Újváry Berta, 10. osztály, Regionális Gimnázium

“Azt hiszem, ezt az egész ünnepet most tudtam először úgy igazán értékelni, és jöttem rá, hogy ez milyen jó.”
Nagy Zsófia, 10. osztály, Regionális Gimnázium

“Gyönyörű este volt, remélem jövőre is kapunk egy osztályt, akit végigkísérhetünk az este folyamán, két gyereket, akit egy pár órára óvhatunk, szerethetünk, és odaadhatjuk a képzeletbeli fél palástunkat.”
Price Rebecca, 10. osztály, Regionális Gimnázium

“… ez az idei első Mártonunk volt, nagyon jó élménnyel gazdagodtunk. A szervezés, az előkészületek profi módon zajlottak, s itt is köszönetet mondanék a szorgos családoknak, hogy ennyire emlékezetessé, széppé varázsolták Szent Márton Ünnepét.”
Kriston Krisztina, 1. osztályos szülő

“Tudtam, hogy ennek az ünnepnek másként leszek részese, mint eddig. (…) Varázslatot létrehozni, elbűvölni egy rövid időre… Kívülállóként ezt nem lehet így átélni, csak aki részt vesz benne, az érezheti milyen is igazán waldorfosnak lenni. Büszke vagyok az osztályunkra!”
Buzogány Ildikó, 2. osztályos szervező szülő

Fogadjátok szeretettel Skoda Merci fotóit!

Az óvodások az arborétumban jártak családjukkal

Szent Márton napja az iskolában