Az a feladatunk, hogy a gyermek környezetében olyan hatást fejtsünk ki, hogy egészen a gondolatokba és érzületekbe menően a jót, az igazat, a szépet és a bölcset utánozó lénnyé lehessen.

Rudolf Steiner

Magyar Waldorf Szövetség hírlevele 2015/3

2015. december 18.

 

Boldog Karácsonyt Kívánunk!

Kedves Barátunk!

Ezúton is szeretnénk mindenkinek Békés, Meghitt és Boldog Karácsonyt Kívánni!

 

 

A gyermekfeljlődés szakaszai – Meghívó  

Fény,szín,sötétség festésterápia és művészeti munka Liane Collot d’ Herbois módszere alapján indul 2016 januárjától Gödöllőn orvosi előadással egybekötött festésgyakorlati műhelymunka A gyermek fejlődési szakaszai címmel.

A meghívó és a részletes tájékoztató itt található.     

 

Kosárlabdacsarnok épül Solymáron  

Kedves Barátaink, magyarországi Waldorf közösség!

A solymári Fészek Waldorf Iskola lehetőséget kapott, hogy céges nyereségadó (TAO) felajánlásokból finanszírozza tornacsarnok építési projektjét. Most van a TAO felajánlások időszaka, mivel december 20-ig kell a cégeknek feltölteniük az éves adóelőlegüket. Kérjük segítsetek nekünk céges adófelajánlásokat gyűjteni! A cégeknek az adófelajánlás anyagi nyereséget jelent, mivel  a felajánlott összeg kb. 6,5%-a nyereségként jelentkezik náluk adójóváírás formájában. Az adóelőleg max. 80%-áról lehet rendelkezni. Most és a következő három hétben a Fészek Waldorf Iskola egész közössége azon dolgozik, hogy december 20-ig összegyűjtsünk legalább 200 MFt adófelajánlást, hogy 2016 tavaszán elkezdhessük az építkezést. Ez nagyon nehéz, de nem reménytelen feladat. Tavaly decemberben 65 MFt-t gyűjtöttünk másfél hét alatt, de az még nem volt elég az építkezés elindításához.

Kérjük segítsetek ti is! Ha ismertek nyereséges cég vezetőjét a környezetetekben, kérjük kérdezzétek meg, hogy fel tudná-e ajánlani adója max. 80%-át iskolánk tornacsarnokának megépítésére.

Itt elolvashattok egy projektismertetőt is. Ha találtok az adófelajánlásra nyitott céget, kérjük jelezzétek Kátai Szabolcsnak, a Fészek Waldorf Iskola gazdasági vezetőjének (szkatai@gmail.com+3620 3292459).

Hálás köszönettel,
Kátai Szabolcs, gazdasági vezető
a Fészek Waldorf Iskola közössége nevében

 

Pályázati lehetőség civil szervezeteknek 

Felhívjuk a Waldorf-intézmények fenntartóinak figyelmét a Nemzeti Együttműködési Alap által kiírt pályázatokra, melyekben civil szervezetek működési költségeinek finanszírozására lehet pályázni.
http://www.civil.info.hu/web/nea/palyazatokA pályázatok beadási határideje: január eleje!
Jó pályázatírást kívánunk!

 

Friss álláshirdetések

Naptárak  

A Csillagberek Waldorf Óvoda idén harmadik alkalommal jelentkezik családi naptárával.
Idén visszatértünk eredeti témánkhoz és az óvoda évszakasztalának képeivel töltöttük meg családi naptárunkat. Mellékeltük a naptárban található képeket, amit a naptár utolsó oldala tartalmaz is, valamint a november hónapot, hogy lássátok, valójában hogyan fest a naptárunk. Amennyiben érdekel Benneteket, jelezzétek ezt a rendeles@csillagberek.hu címen.

Az elmúlt évek hagyományaihoz híven a Gödöllői Waldorf Iskola fenntartója idén is megjelenteti Családi naptárát, amit már sokan ismertek és szerettek.
A naptárért egyesületünk 1300 Ft-ot szeretne kapni, magasabb áron is terjeszthetitek (megajánlott ár: 1500 Ft), a különbözet pedig Benneteket ill. intézményiteket illeti.
Reméljük, mindamellett, hogy a naptár terjesztésével támogatjátok a gödöllői waldorf közösséget, örömötöket is lelitek majd benne! Köszönettel: Kecskés Judit

http://waldorf-godollo.hu/csaladi-naptar-2016/

 

Közelgő események   

Waldorf-érettségi 

2016. január 8. 16-18  témát felvető, megismertető előkészítő beszélgetés, közös gondolkodás- MWSZ
2016. január 23. Detlef Hardorp tájékoztató előadása a nemzetközi folyamatokról (Iskolák Gyűlése keretén belül)- Kőleves VendéglőIskolák Gyűlése
2016. január 23. 10-15 Kőleves VendéglőTanácsadó Kör
2016. január 18. 16-19 MWSZ