Az a feladatunk, hogy a gyermek környezetében olyan hatást fejtsünk ki, hogy egészen a gondolatokba és érzületekbe menően a jót, az igazat, a szépet és a bölcset utánozó lénnyé lehessen.

Rudolf Steiner

Magonc VándorTáborok

2019. március 31.

Kedves Szülők!

Korábbi táboraink résztvevőjeként örömmel hívjuk gyermeketeket – és testvéreit, barátait – idei biciklis VándorTáborainkba.

2019 nyarán két időpontban és két különböző helyszínen, július 3-9. Bükk-Aggtelek környékén és augusztus 9-15. Körösök mentén rendezzük meg a Magonc VándorTáborait. A táborok során sok mozgásra, biciklizésre, kenuzásra lehet számítani, és természetesen a megszokott Magoncos táborok szellemiségébe illően a helyi természeti és kulturális értékek megismerése mellett számtalan szabadidős programmal és játékkal is készülünk.

A táborban a résztvevők a vándortábor jellegnek köszönhetően minden nap új tájakkal, új látványosságokkal találkozhatnak. Míg északon a vadregényes erdők, barlangok és szurdokok várják a biciklitúrázókat, addig a Körösök mentét választók a környék biciklis felfedezése után vízre szállnak, és kenuban teszik meg a tábor második felét.

A táborokban a kenukat, evezőket és bicikliket, illetve a két közlekedési módhoz való biztonsági és alapfelszerelést is a szervezők biztosítják.

Táborainkban minden nap kerékpározni vagy evezni fogunk, így jutunk el a soron következő szálláshelyre. A Körös menti útvonal végig sík terepen vezet, míg a Bükk-Aggteleki a tábor legmagasabb pontjáról indul, tehát itt sem kell sok emelkedőre számítani. Átlagos fizikummal 5. osztálytól mindkét turnus abszolút teljesíthető, élvezhető.

Minden szervező és segítő önkéntesen dolgozik, így nincs klasszikus értelemben vett „részvételi díj”. A 7 napos tábor során a programokhoz, étkezéshez, közös felszereléshez való önköltségi hozzájárulás legalább az Aggteleki tábor esetén 26.000 Ft + 5.000 Ft útiköltség, a Körös-menti tábor estén 28.000 Ft + 4.000 Ft külön fizetendő útiköltség (vonat- és buszjegy).

Aggteleki Bringás VándorTábor

  • Időpont: 2019. július 3-9
  • Helyszín: Bükk – Aggtelek, Bükkszentkereszt-Szögliget
  • Szállás: turistaházakban, 2-6 ágyas szobákban. Mindegyik szálláshelyen ágy, ágynemű és melegvizes zuhanyzási lehetőség rendelkezésre fog állni.

Körös-Menti VándorTábor

  • Időpont: 2019. augusztus 9-15
  • Helyszín: Körösök mente, Békés-Szarvas
  • Szállás: kempingekben, sátras táborhelyeken. Ezekben sátor, matrac vagy tábori ágy, ágynemű és melegvizes zuhanyzási lehetőség szintén mindenhol biztosítva lesz.

Jelentkezési időszak: 2019. március 5-től a férőhelyek megteléséig. A férőhelyek száma korlátozott, időrendben (a 2 turnusba együttesen) az első 55 elfogadott résztvevőt tudjuk magunkkal vinni

Korosztály: 5-8. osztályos, a hazai közoktatásban tanuló (hazai OM azonosítóval rendelkező) résztvevőket várunk, eltérő esetben külön egyeztetés szükséges

Bővebb információ a mellékelt (nyomtatható) meghívóban és szülői tájékoztatóban, valamint honlapunkon: https://magonc.org/vandortaborok-2019/

Megköszönjük, ha táborunk hírét megosztjátok érdeklődő ismerősökkel, barátokkal is! Kérjük, ha bármilyen további kérdésetek lenne, forduljatok hozzánk bizalommal a megadott elérhetőségeken. És persze várjuk gyermekeitek jelentkezését :)!

Üdvözlettel, a szervezők: Bilej Kornélia, Dobos Balázs, Farkas Boglárka és Laurán Apolka

magonc_vandortaborok2019_szultaj