Az a feladatunk, hogy a gyermek környezetében olyan hatást fejtsünk ki, hogy egészen a gondolatokba és érzületekbe menően a jót, az igazat, a szépet és a bölcset utánozó lénnyé lehessen.

Rudolf Steiner

LEGYEN WALDORF
Gazdasági alapkőletétel

Kedves Barátunk!

Ezúton invitálunk gazdasági alapkőletételi rendezvényünkre, mellyel kezdetét veheti a magyarországi Waldorf-mozgalom stabil gazdasági lábának megteremtése.

Időpont: 2019. november 22. 16:00-20:00
Helyszín: Kispesti Waldorf Iskola (Budapest, XIX. ker, Vécsey u. 9-13.)

A Waldorf-mozgalom indulásának 100. évfordulója alkalmából a Magyar Waldorf Szövetség belekezdett egy folyamatba, mely során többek között az országos Waldorf-szerveződésnek a szociális hármas tagozódás ideáján alapuló megújításán dolgozunk. A projekt munkatársaiként a mozgalom gazdasági hátterének és a jelenkor észlelhető jelenségeinek vizsgálata közben arra a meggyőződésre jutottunk, hogy minden szempontból időszerűnek érezzük annak az impulzusnak a megerősítését és gyakorlatba helyezését, melynek célja, hogy a gazdasági szférából áramló pénz járuljon hozzá a szellemi élet kibontakozásához, a Waldorf-pedagógia mögött húzódó eszme minél szélesebb körben való gyakorlati megjelenéséhez, azaz teremtődjön meg a Waldorf-mozgalom gazdasági lába.

Ennek érdekében került megalkotásra a SZÉÉÉP – Szabadon Építő és Éltető Pénz – elnevezésű program. Összegyűjtöttünk több olyan már részlegesen működő, vagy egyelőre ötletszintű kezdeményezést, melyek megvalósítása hozzájárulhat ennek a célnak az eléréséhez.

Szeretnénk ezt a csokrot a Waldorf-mozgalom szereplőinek átnyújtani, melynek első lépéseként egy bemutató rendezvényt szervezünk.

Az esemény célja, hogy bemutassuk a SZÉÉÉP program alapjait, a konkrét gazdasági projektötleteket és beszéljünk azok megvalósítási lehetőségeiről. A programról további részleteket a LEGYEN.WALDORF.HU weboldalon olvashatsz.

A rendezvényre egyúttal egy gazdasági alapkőletételként is tekintünk, mellyel kezdetét veheti a magyarországi Waldorf-mozgalom stabil gazdasági lábának megteremtése.

A gazdasági tevékenységek megvalósításához lehetőségül szolgálhat a Welldorf Szövetkezet, mint a magyar Waldorf-mozgalom társadalmi vállalkozása, melynek első bemutatkozó rendezvényére éppen 10 évvel ezelőtt, a Kispesti Iskolában került sor.

Rendezvényünkön a rövid-, közép-, illetve hosszú távú elképzelések bemutatásával szeretnénk lehetőséget adni az impulzus megerősödésének és kibontakozásának. A témák összetettsége okán az esemény elsődleges célja az érdeklődés felkeltése, mely alapját képezhetné a személyes bevonódásnak és közeljövőben az egyes területeken megkezdhető konkrét munkának.

A rendezvényen való részvétel regisztrációhoz kötött.

Regisztrálni, a terem befogadóképességének erejéig, az alábbi linken tudtok:
Szeretettel várunk Benneteket!
Kótai Zita és Szabó Zoltán
a SZÉÉÉP életbe hívói