Az a feladatunk, hogy a gyermek környezetében olyan hatást fejtsünk ki, hogy egészen a gondolatokba és érzületekbe menően a jót, az igazat, a szépet és a bölcset utánozó lénnyé lehessen.

Rudolf Steiner

Közgyűlési beharangozó 2014.11.08

GWI_hírlevél_fejléc

 

Kedves Szülőtársaink, kedves Pedagógusok!

Szeretettel várunk Mindenkit szombaton délelőtt a közgyűlésen, az iskola euritmia termében!

Az előterjesztések nagy részét már korábban kiküldtük, és egy szülői fórumot is tartottunk az őszi szünet előtt, melyen a költségvetéshez kapcsolódó napirendi pontokat készítettük elő. Köszönjük mindenkinek, aki segítette a munkánkat észrevételeivel, javaslataival, kérdéseivel az elmúlt hetekben! Elkészült a SZITÁR munkacsoport előterjesztése is, ami a legutóbbi közgyűlésen megszavazott +1%-os keret (Átmeneti Támogatási Alap) felhasználásának szabályait tartalmazza, ezt mellékelten küldjük.

A 2014/15-ös tanév költségvetését még nem érinti, de biztosan sokan értesültetek már róla, hogy néhány napja benyújtották a 2015. évi költségvetési törvényjavaslatot, ami 2015 szeptemberétől 25%-os állami normatíva csökkentést javasol a nem állami, nem egyházi fenntartású intézményeknek. A jelenlegi normatíva a kiadásaink kb. 50%-át fedezi, ennek csökkentése nagyon nehéz helyzetbe hozna bennünket.

Összeállítottunk egy tájékoztatót a törvényjavaslatról és a Magyar Waldorf Szövetség állásfoglalásáról, a további lépésekről ezzel kapcsolatban. Minden szálat megmozgatunk, hogy a törvényjavaslatból kikerüljön a csökkentés, és továbbra megkapjuk legalább az eddigi normatívát.

A várható újabb pénzügyi nehézségek is azt mutatják, hogy tovább kell erősödnünk és fejlődnünk közösségként, szervezetként ahhoz, hogy nehéz helyzetekben is talpon tudjunk maradni. A VTK és a vezetőség döntött arról, hogy elindítunk egy szervezetfejlesztési folyamatot, ennek bemutatása lesz a délelőtt első fő témája. Bízunk benne, hogy sokan csatlakoztok majd valamilyen formában a folyamathoz, és együtt tudunk végigmenni ezen az úton.

Az elmúlt években már többször felmerült, hogy az esti, sokak számára nehezen megoldható időpont helyett inkább szombaton legyen a közgyűlés. Most szeretnénk kipróbálni, hogy mennyire segíti ez azt, hogy minél többen tudjunk együtt gondolkodni, beszélgetni a közösség jelenét és jövőjét érintő kérdésekről. A közgyűlésen gyerekfelügyeletet biztosítunk, és a hivatalos rész után egy közös ebédet is tervezünk.

Reméljük, hogy minél többetekkel találkozunk szombaton!

Az egyesület vezetősége

Mellékletek:

1. közgyűlesi meghívó 20141108

2. SZITÁR_munkacsoport előterjesztése

3. költségvetési törvényjavaslatról tájékoztató