Az a feladatunk, hogy a gyermek környezetében olyan hatást fejtsünk ki, hogy egészen a gondolatokba és érzületekbe menően a jót, az igazat, a szépet és a bölcset utánozó lénnyé lehessen.

Rudolf Steiner

Közgyűlés

Kedves szülő- és pedagógustársaink!

Ezúton is nagyon köszönjük, hogy ilyen sokan eljöttetek a január 18-án megtartott “Jövőépítő Nap”-ra! Mindannyian azt szeretnénk, hogy az iskola jövőjét közösen alakítsuk tovább, együtt gondolkozzunk a lehetőségekről, feladatokról.

A szombati fórumon, illetve az azóta eltelt néhány napban sok olyan kérdés és felvetés is elhangzott, amelyek megválaszolása, alaposabb körbejárása hozzájárulna a közösségünk számára legjobb döntés meghozatalához. Beláttuk azt, hogy ehhez még időre van szükség.

Hiszünk abban, hogy minél többen dolgozunk a következő hetekben együtt ezeknek a kérdéseknek a megválaszolásán, a még hiányzó információk összegyűjtésén, a még feltáratlan lehetőségek átgondolásán, annál alaposabban elő tudjuk készíteni a jó döntéshez vezető utat. Bízunk benne, hogy a döntés súlyát, felelősségét mindannyian át tudjuk érezni.

Ezt a folyamatot segítve e-mailben kiküldtük a szombati napon kitöltött kérdőívek összesítését, a felmerült kérdéseket és válaszokat, illetve azokat a felvetéseket, kérdéseket, amikben még folytatnunk kell a tájékozódást, közös munkát. Ezeket az anyagokat kinyomtatva is elhelyezzük legkésőbb csütörtökön az iskola bejáratnál.

A fórum tapasztalatai alapján arra jutottunk, hogy még nincs itt az ideje a Tessedik 2. szám alatti épületbe történő átköltözés végleges eldöntésének. Ezért úgy döntöttünk, hogy a péntekre (01.24.) meghirdetett közgyűlést megtartjuk, de a Tessedik 2-be történő átköltözéssel kapcsolatban érdemi szavazást most nem fogunk tartani. A pénteki közgyűléssel inkább újabb lehetőséget szeretnénk adni az elképzelések és álláspontok kifejtésére és összevetésére, új ötletek és új energiák bevonására.

Teljesen természetes egy ilyen helyzetben, hogy eltérő vélemények, álláspontok és hozzáállások vannak. Mindannyiunk közös feladata, hogy egymásra odafigyelve, mindenki munkáját és véleményét tiszteletben tartva egy olyan közösségi döntést tudjunk meghozni, amit utána összetartó közösségként – az elmúlt években, évtizedekben már oly sokszor megélt módon – együtt, vállvetve tudunk végrehajtani.

Reméljük, hogy minél többen eljöttök a közgyűlésre, és közösen tudjuk meghatározni azokat a lépéseket, utakat, amelyeken a következő hetekben továbbmegyünk ahhoz, hogy a folyamat végén a legjobb döntést tudjuk majd együtt meghozni.

GYERMEKFELÜGYELETET most is BIZTOSÍTUNK!

Üdvözlettel:

az egyesület vezetősége