Az a feladatunk, hogy a gyermek környezetében olyan hatást fejtsünk ki, hogy egészen a gondolatokba és érzületekbe menően a jót, az igazat, a szépet és a bölcset utánozó lénnyé lehessen.

Rudolf Steiner

„Kőre kő…” — a 2. osztály bemutatója

2013. június 15.

„Kőre kő…” —

2013. június 15-én mutatta be iskolánk 2. osztálya Szent Ferenc életéről szóló előadását.

A második osztályosok a tanév során szentek legendáival ismerkednek, hiszen ebben a korban különösen közel állnak a gyerekek szívéhez ezek a történetek.

Ferenc életének egy szép történetével kezdtük a tanévet, majd az év vége felé az első összefüggő mondatokat is az ő életével kapcsolatban írtuk le.

Úgy gondoltuk, szép lezárása lenne az évnek, ha bemutatnánk a „Szent Ferenc épít” című, kifejezetten 2. osztályosok számára íródott verses jelenetet.

Sokáig tanultuk ezt a hosszú kórusszavalatot, Kolinger Margó érdeme, hogy a gyerekek szép mozgássorral kísérték a szöveget. Planicska Eszter két szép dalt tanított a történethez.

Az előadás helyszínéül a gödöllői Arborétum kis színpadát választottuk, az idő gyönyörű volt. a gyerekek pedig nagyon ügyesek.

Iskolánk zivataros időszakában remélhetőleg az összegyűlt szülők, vendégek lelkében is biztatóan hangzott a darab visszatérő refrénje:

„Kézbe-kéz, kézbe-kéz,
Mindenki munkára kész…”

 

Kőhalmi Ákos
osztálytanító