Az a feladatunk, hogy a gyermek környezetében olyan hatást fejtsünk ki, hogy egészen a gondolatokba és érzületekbe menően a jót, az igazat, a szépet és a bölcset utánozó lénnyé lehessen.

Rudolf Steiner

Kinn voltunk az I. Gödöllői Helyi Élelmiszer Fesztiválon

2013. május 26.

imageMájus 11-én szombaton, Gödöllő főterén rendezték meg az első Gödöllői Helyi Élelmiszer Fesztivált, melynek elsődleges célja a helyi termelői piac bemutatása, az egészséges táplálkozásra való ösztönzés volt.

A sok ínycsiklandó ételt kínáló pavilon között bemutatkozhatott közösségünk is, hiszen a Waldorf-pedagógia egyik sarkalatos eleme az egészséges táplálkozás. Az érdeklődőket, a sok-sok ismerőst Harmati Jázmin és Ábel nagymamája, Vera néni fogadta, ajándékozta meg a Családi naptárunk maradék példányaival, szórólapokkal.

image

Szoljár Csaba főszervező – a Solier cafe és étterem tulajdonosának – felkérésére berendeztünk egy kézműves sátort, ahol szülő- és tanártársaink az egész nap folyamán színvonalas kézműves tevékenységet kínáltak az ellátogató családok gyermekeinek. A Szigetkék Alkotó Műhely és Családi Napköziből Balla Vera, Imre József készítettek ugrókötelet Markó Eta és Ritz Vera segítségével, ezzel párhuzamosan délelőtt Kovács Noémi agyagozott, délután pedig Richter Bea készített kedves nemezvirágokat Vollár Tündivel és Gerhát Szilvivel.

image

A színpadon pedig fellépett az egyre sikeresebb Gingalló, és az Eszterlánc néptánccsoportunk.

“Még áprilisban megkerestek minket, hogy lenne lehetőségünk – mind az énekegyüttesünknek, mind a néptánccsoportjaimnak -, hogy 14 órától kb. fél órában bemutatkozzon ezen az eseményen. A Gingalló énekegyüttessel pünkösdölővel, a 6. osztályos fiúkkal botos tánccal és az Eszterlánc néptánccsoporttal pedig egy domaházi karikázóval készültünk. Csoportjaink vállalkozó szellemű, ügyes diákjai jelentkeztek még szereplésre. Rövid, hangszeres (gitár, fuvola, furulya), énekes műsoraikkal tették színessé és teljessé a bemutatót.Az egész napos rendezvény konferálására Tápai Dórát kérték fel, így a műsorunk előtt az iskolát is volt alkalma pár mondatban bemutatni.

image image

A Gingallósoknak ezzel még nem volt vége a napnak!
Felkérést kaptunk a május elsejei szereplésünk révén, hogy élő adásban elénekeljük a pünkösdölőnket. Az Európa Nap című rendezvény gödöllői színhelyén, a Gödöllői Királyi Kastély Díszlovardájában került sor a felvételre. 18 órakor kapcsolták Gödöllőt, amit nagy izgalommal vártunk, már csak azért is, mert városunkat a Gingalló képviselte!
Szerencsére a gyerekek nagyon szépen énekeltek és mindenki jókedvűen ment haza a hosszú nap után.” – számolt be erről az igazi “kultúrális csemegéről” Jelinek Eszter néptánc-tanár, aki Tápai Dóra ének-zene tanárunkkal együtt készítette fel a csoportokat.

Köszönjük a részt vevőknek, hogy ismét megmutathattuk értékeinket a városi közönségnek!

A Gingalló eddigi sikerei Zywiecben és a második Nemzetközi Zenei Fesztiválon

image