Az a feladatunk, hogy a gyermek környezetében olyan hatást fejtsünk ki, hogy egészen a gondolatokba és érzületekbe menően a jót, az igazat, a szépet és a bölcset utánozó lénnyé lehessen.

Rudolf Steiner

Kinn voltunk a városi Adventi Vásáron

2013. január 28.

Sziasztok!

Bár tudom, hogy lassan itt a farsang vége (milyen rövid is az idén a farsang), és ilyenkor nem az adventről szokás beszélni, de úgy érzem, hogy tartozom nektek egy rövid beszámolóval a Gödöllő főterén megrendezett adventi vásárról, ahol az iskolánk is jelen volt az egyik faházikóban. A hagyományokhoz híven (tavaly már másodjára voltunk ott :-) ) mi is részt vettünk az adventi vásáron, amely az első évihez képest, a rossz időjárási viszonyok miatt kicsit gyengébbre sikeredett, de szerintem így is megérte, mert sikerült újra felhívni a városiak figyelmét arra, hogy van Gödöllőn egy olyan iskola, ahol van egy nagyon jó szülői közösség, amelyhez érdemes tartozni, mert ezek a szülők mindent megtesznek gyerekeik tanulásáért.

2012_12_13_7894a

A szervezés az előző év tapasztalataiból kiindulva sokkal hamarabb elkezdődött (az első évben 3 nappal a vásár előtt döntöttük el hogy belevágunk), így elég hamar (csak 4 felszólító levelet írtam) beteltek az árus helyek a Csendes Vera által készített táblázatban. Köszi Vera és köszönet minden árusnak, ha nem haragszotok meg, nem sorolok fel mindenkit. Vagy inkább mégis, ez így sportszerű, tudja meg mindenki, hogy kik voltak ott: Rábel Kristóf és Nagy Ágnes összesen 4 “műszak”, Novák Brigitta 3 műszak, Tuza Ilona, Póder Anyuka és Apuka, Vollár Tünde 2-2 műszak, Paplogó Erzsi, Fülöp Hajni, Végh Anikó, Buth Viki, Fábián Zsuzsa, Csendes Vera, Dévényi Péter, Kovács Réka, Pesei Brigitta, Fóris Nagymama, Tari Heni, Szadai Kriszta, Bódis Emese, Beke Edit, Kovács Klaudia, Haffner Andi 1-1 műszak, na és jó magam Laurán Csaba egy párszor (4). Remélem nem hagytam kis senkit. Sikerült találni három lelkes segítőtársat, akik ott voltak a nyitásnál és a zárásnál, és “felhomályosították” (ezt szándékosan így írom, mert még nem volt zökkenő mentes az információ áramlás, de már sokkal jobb mint az első évben) az árusokat a teendőkről, segítettek be- és kipakolni, rendezgették a könyveket, stb… Köszönet érte Magosányi Zsuzsanna Petronellának, Novákné Ulicska Ritának és Tari Attilának.

Az adományokat három nagy forrásból sikerült összegyűjteni, a 400 forintos könyveket Kovács Jánostól, az antikvárius könyveket Tuza Tamástól, a játékokat pedig a Katicától Garay György jóvoltából kaptuk. Köszönet nekik is. Tamásnak kétszer is, mert vele fuvaroztuk a játékokat Budapestről. Horváth Zoltán nagyon lelkes új szülőtársunk, polcokkal és egy gázmelegítővel emelte a házikó komfort fokozatát, ami nagyon jól jött a sokszor csikorgó hidegben. Köszönjük Zoli. A harmadik polc Czakó Krisztián keze munkáját dicséri és Magosányi Zsuzsa bocsátotta rendelkezésünkre. Köszi nektek is. Majdnem kifelejtettem Balla Verát, aki nagyon szép képeslapokat és mézeskalácsokat hozott, Nagy Tibort, aki az Öregmalom kiadó könyveit hozta, Balog Andrást, aki a táblát hozta, amely azt hirdette, hogy kik vagyunk, Koncz Apuka, aki engedélyeztette a gázmelegítőt, és valakit még biztos. Szóval látható, hogy sok-sok munkát és energiát fektettünk ebbe a 17 napba, de úgy gondolom, hogy megérte, mert az adományok tiszta haszna, mely a közösséget támogatja, az több mint 300.000,- forint volt. Tudom már kit felejtettem ki, az adományozókat, mert nélkülük nem jutottunk volna sehova. Szóval nagy-nagy köszönet nekik is. Talán az idén újra megpróbáljuk…..

Lóca alias Laurán Csaba