Az a feladatunk, hogy a gyermek környezetében olyan hatást fejtsünk ki, hogy egészen a gondolatokba és érzületekbe menően a jót, az igazat, a szépet és a bölcset utánozó lénnyé lehessen.

Rudolf Steiner

Kékvölgy Daloskönyv

Kedves Dalosok!

Örömmel adjuk közre a Kékvölgy Waldorf Iskola Adventtől Vízkeresztig című daloskönyvét.

A karácsonyi időszak dallamai hosszú éveken keresztül gyűltek össze a Kékvölgy Waldorf Iskola tanárai, szülei és a szerkesztő saját gyűjtései, írásai segítségével.

A dalokat a karácsonyi ünnepkör szakaszait követve rendeztük sorba. Életkoronként elől a legkisebbek számára, majd fokozatosan haladva a nagyobb gyermekeknek való dallamok követik egymást. Szándékosan nem lett osztályfokokra tagolva, hogy a daloskönyvet használó pedagógusok, szülők saját belátásuk szerint, a gyermekekből kiindulva válogathassanak.

Ajánljuk e könyvet iskolátoknak, osztályaitoknak, az iskolához tartozó családoknak. Abban bízunk, hogy hasznosan tudjátok majd használni a karácsonyi ünnepkörben.

Kérünk Titeket, hogy vigyétek hírét kiadványunknak. Ide kattintva olvashatjátok a tartalomjegyzéket.

Kívánjuk, hogy a füzetben lévő énekek emeljék a karácsonyi ünnepkör fényét az adventi reggelek együttléteikor, az adventi kerteken és az iskolátokhoz tartozó családok otthonaiban.

Szeretettel:

Zólyomi Ernő és a Kékvölgy Waldorf Iskola

Szerkesztő: Zólyomi Ernő
Borítóterv: Sütő Emese
Keményborító, varrott, 70 oldal

A daloskönyv ára: 2000 Ft

Kiadó: Kékvölgy Zrt. 2009 Pilisszentlászló, Szabadság tér 1. iskola@kekvolgy.hu

Megrendeléseket az alábbi elérhetőségeken várjuk:

Szabados Ákos iskolatitkár
Kékvölgy Waldorf Iskola 2009 Pilisszentlászló, Szabadság tér 3.
Tel.: 06-20-7750-850
E-mail: iroda@kekvolgy.hu